No i tak... Wczoraj nie szlo a poczatki zlego zainaugurowalo to rozdanie. Wiem ze byc moze powinienem byl reraisowac pf, aczkolwiek ten ziomus gral niewiele rak i jak juz cos sobie ubzdural to gral niezaleznie od podbicia.
Nie wiem tylko czy nie za szybko wrzucilem duzy raise na flopie, cos mowilo mi ze ma naprawde dobrze, ale nie chcialem zeby dobieral jesli ma tylko draw do strita lub koloru. Mial i to i to... No i gdyby trafil na turnie zawsze mialem 12 outs (po showd. okazalo sie ze 11) na trafienie fula na river.
[CASH] [PLO10] AA33
-
stawisz79
- -#pretendent

[CASH] [PLO10] AA33
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Oskarek
stawisz79,
Ja nie wiem czemu ale wiele osob sobie ubzdurało że skoro ktoś gra mało rąk podbił i akurat mamy AA czy KK to nie przebija bo boi się że nie dołoży... nie wiem jak można tak grać po 1 w Omahe z tym układem na PLO10 zawsze bede raisowal a po 2 jeśli ktoś gra mało rąk i akurat podbił to chyba coś tam musi mieć tak? więc warto raisowac
aha i na plo10 to jedna na 12 osob gra malo rak
Aha na miejscu Twojego przeciwnika zagrałbym tak samo na tym flopie
Na dodatek jesteś z tyłu bo przeciwnik ma na takim flopie 50.24% na wygraną
to jest coinflip ale z lekka przewagą przeciwnika
Jeszcze teraz zobaczyłem limp z utg no ok czasami można limpowac bo na PLO10 przynajmniej na stolach ktore ja gralem zawsze ktos podbil i mozna bylo zagrac raise
Wiem ze byc moze powinienem byl reraisowac pf, aczkolwiek ten ziomus gral niewiele rak i jak juz cos sobie ubzdural to gral niezaleznie od podbicia.
Ja nie wiem czemu ale wiele osob sobie ubzdurało że skoro ktoś gra mało rąk podbił i akurat mamy AA czy KK to nie przebija bo boi się że nie dołoży... nie wiem jak można tak grać po 1 w Omahe z tym układem na PLO10 zawsze bede raisowal a po 2 jeśli ktoś gra mało rąk i akurat podbił to chyba coś tam musi mieć tak? więc warto raisowac
aha i na plo10 to jedna na 12 osob gra malo rak
Aha na miejscu Twojego przeciwnika zagrałbym tak samo na tym flopie
Na dodatek jesteś z tyłu bo przeciwnik ma na takim flopie 50.24% na wygraną
Jeszcze teraz zobaczyłem limp z utg no ok czasami można limpowac bo na PLO10 przynajmniej na stolach ktore ja gralem zawsze ktos podbil i mozna bylo zagrac raise
-
stawisz79
- -#pretendent

-
Oskarek
stawisz79, ogolnie to to co napisalem to takie sobie
bo ja nie lubie bardzo grac Omahy PLO
przynajmniej na niskich limitach sobie nie radze
ale moze akurat wariancja mnie dopadla
flop wcale nie jest wymarzony flop jest ok ale nie nazwalbym go dobrym
wymarzony to by był AAx
wiele osob gra grubo np 89TJds itp
mysle tez ze na flopie jednak daje call i jak trefl na turn to jeszcze pewnie sprawdze dla fulla
flop wcale nie jest wymarzony flop jest ok ale nie nazwalbym go dobrym
mysle tez ze na flopie jednak daje call i jak trefl na turn to jeszcze pewnie sprawdze dla fulla
-
stawisz79
- -#pretendent

Zle zrozumiales - flop wymarzony dla niego, nie dla mnie. Ja mialem duze opory przed tym raisem do 3$. Chyba po prostu nie chcialem mu pozwolic tak tanio obejrzec nastepnej karty. Mysle ze gdyby mial drawa tylko do strita, lub tylko do koloru to mogloby zadzialac. Na flopie chyba nie bylo optymalnego rozwiazania. Mozna bylo tylko odrobine przycisnac go pf, czego nie zrobilem, a pewnie powinienem byl. Ale w PLO10 dwa asy na reku jakos mnie nie powalaja. Widzialem juz tyle porazek z taka reka ze staram sie nie ryzykowac wszystkimi zetonami "bo byly asy".