[CASH] [PL] Omaha - zapraszam ;p

Analizy rozdań poker omaha. Wszystkie rodzaje gry poker omaha.
Oskarek

[CASH] [PL] Omaha - zapraszam ;p

Postautor: Oskarek » 01 kwie 2009, 16:57

Game # 2,519,235,345 starting.
> Dealing Hole Cards(Ac 9h As 4c )
> andy_123-252 checked
> boeks, you have 10 seconds to respond
> boeks folded
> Oskarek1989 raised for €1.25
> Warija called for €1.25
> andy_123-252 called for €1.25
> Dealing the Flop(2c 6s 5c )
> Oskarek1989 bet for €1.50
> Warija called for €1.50
> andy_123-252 called for €1.50
> Dealing the Turn(7s )
> Oskarek1989 bet for €2.50
> varene sits down
> Warija called for €2.50
> andy_123-252 called for €2.50
> Dealing the River(Ad )
> Oskarek1989 checked
> Warija checked
> andy_123-252 bet for €17.25
> luis66 sits down
> Oskarek1989, you have 10 seconds to respond
> Oskarek1989 folded
> Warija called for €17.25
> andy_123-252 shows One Pair, Tens
(10c 10s Ad 7s 6s )
> Warija shows Three of a Kind, Sevens
(7d 7c 7s Ad 6s )
> Warija wins €49.17 with Three of a Kind, Sevens

Sprawdzacie na river? Dla mnie easy fold ;/ Szkoda ze mieli tak slabo ;/ FISHE ! jak mozna tak grac... na takim stole
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 20:32 przez Oskarek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 01 kwie 2009, 17:09

Oskarek ekspertem nie jestem w Omahe, ale na jakiim pokerroomie znalazles takiego zawodowca, co wchodzi za 17 z para T w Omahe? :)

Awatar użytkownika
coolen
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: coolen » 01 kwie 2009, 17:13

Chyba zaczne grac w omahe na unibecie :) Ale powiem Ci ze na ipoker tez sa takie donki :)

Co do rozdania, nie rozumiem Twojego betu na flopie i turnie - nie miales nic oprocz pary asow i gutshota, na turnie dochodzil OESD. Co do rivera - callnalbym chyba. Troche w omahe gram i takich graczy jak Ty - z para asow uwielbiam bo nie patrza co lezy na stole tylko wala za pota :D

Oskarek

Postautor: Oskarek » 01 kwie 2009, 17:16

Ja gralem po prostu pod nich widzialem jak grali i widac bylo kiedy cos maja czy nie dlatego tak betowalem ;p I tu nie chodzi o to ze zapatrzony w Asy bo tak nie bylo ;p
Chodzi mi o sam river call czy nie? :P

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 01 kwie 2009, 17:25

coolen pisze:Chyba zaczne grac w omahe na unibecie : Troche w omahe gram i takich graczy jak Ty - z para asow uwielbiam bo nie patrza co lezy na stole tylko wala za pota :D
dodam tylko jeszcze od siebie, ze jezeli to freeroll to allin murowany :). Coolen, a jak Ty rozgrywasz AA? Sprawdzilbys po takim podbiciu tylko z para?

master
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: master » 10 kwie 2009, 07:24

AAxx pf to izi all in. Jesli w dodatku masz suited to nie patrze na nic i gram bet pot, bet pot, bet pot.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 10 kwie 2009, 09:54

ja do tej pory nie wiem czemu sfolodwales ... strit mozliwy juz po flopie ... na turnie ale czemu na river fold jesli zlapales seta ?? jesli bales sie o strita to fold na turnie a jak juz grasz to graj xD bezsensownie jedyny uklad ktory Cie bil to strit choc mocna watpliwy chociaz widze czasami jak ludzie graja z " 2,3,4,6 " rainbow liczac ze do strita im dojdzie lol xD easy call jak dla mnie :P

Kepasa198
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kepasa198 » 10 kwie 2009, 12:21

Co do Omahy to nawet bardziej ja lubie od Texasa,jest wiecej kombinacji zdecydowannie,wiecej moze sie nieprzewidzianych syt zdarzyc;] tak mi si eporzynajmniej zdaje po moich oibserwacjach,no i ma sie te 4 kart:P ktore czasem potrafia wprawic nas w obled:P

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 10 kwie 2009, 13:03

Kepasa198 pisze:Co do Omahy to nawet bardziej ja lubie od Texasa,jest wiecej kombinacji zdecydowannie,wiecej moze sie nieprzewidzianych syt zdarzyc;] tak mi si eporzynajmniej zdaje po moich oibserwacjach,no i ma sie te 4 kart:P ktore czasem potrafia wprawic nas w obled:P

a gdzie tu analiza ?? xD

Awatar użytkownika
qbkqbk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: qbkqbk » 10 kwie 2009, 13:10

szkoda troche tego przeczekanego rivera z twojej strony- jakbys udezyl po raz czwarty to ten allinowiec by raczej polecial, ew. sprawdzil, nie wiem czy nie dostal bys raisa od seta siodemek, ale bet na river za ~5$ bylby calkiem odpowiedni, bo tak to wyglada jakbys zalozyl trapa i tylko czekal na tego allina a potem sie nagle rozmyslil ;p

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 10 kwie 2009, 13:29

jak dla mnie powinienes callnac tego raisa (board nie sparowany, brak mozliwosci koloru, mozliwy strit ale przy marginalnych rekach- chodz w omahe jaknajbardziej mozliwe) jesli uwazales ich za fishow smialo mogles zagrac ) generalnie jak by mial strita nutsowego to wolalby pewnie zagrac pod was dwuch , chodz nie wiadomo. betujesz turna na riverze dostajesz karta którą chciałeś i odpuszczasz showdown ...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 10 kwie 2009, 21:15

Ile razy mieliscie tak ze karta ktora padala na river byla dla was taka super :P tak jakby specjalnie spadala byle byscie wiecej kasy przegrali? :D Ja tu tak pomyslalem ;p ze musi ktos miec tego strita :P nie mieli no i lipa :P jak dla mnie to byl fold, trudno :P

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 11 kwie 2009, 10:47

Swoją drogą, grając w Omahę H z donkami, którzy zapewne nie umieją liczyć preferuję limp z any 2 rational nawet z AAxx - wyższe ROI, polecam spróbować.

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 11 kwie 2009, 11:02

ja bym raczej callnal...

ten river u ciebie zmienial duzo - ale u nich nie zmienial niczego do strita, bo jak mieli strita to mieli go juz wczesniej i anulowal wszystkie drawy do koloru, fulla - tak wiec twoj uklad stal sie dosc mocnym ukladem...

i tak samo - jak ktos tu zauwazyl - byla niekonsekwencja - bijesz bijesz po czym pasujesz jak spada twoje wymarzone A dlatego ze ktos 'za duzo podbija' ? :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 11 kwie 2009, 13:25

bazee, dlatego ze softy sa posrane i dali mi dream card na river ;P
Mogli juz na turnie miec strita i tyle ;p

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 11 kwie 2009, 13:56

Oskarek_89 pisze:bazee, dlatego ze softy sa posrane i dali mi dream card na river ;P

lol najbardziej idiotyczne wytlumaczenia xD moze jeszcze algorytm softu rozpracjuesz :D to folduj zawsze ja Ci np dojdzie kolor na river bo on moze miec lepiej xD

Wróć do „Omaha”