[Cash NL 30 SH] [AJ]

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

[Cash NL 30 SH] [AJ]

Postautor: alekspolak1 » 08 mar 2010, 04:04

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, R5-33965908-324
played at "Stockholm" for USD RM from 2010-03-07 19:34 until 2010-03-07 19:36

Seat 2: chacha53 ($59.61 in chips)
Seat 3: KrajoVIP ($27.75 in chips)
Seat 5: AAleksiejPL ($34.28 in chips)
Seat 8: Slim_Charles ($29.70 in chips)
Seat 9: Call-box ($30 in chips)

ANTES/BLINDS
Slim_Charles posts small blind ($0.15), The blind have been denied by player, chacha53 posts big blind ($0.30), DEALING_HOLE_CARDS
.

PRE-FLOP
KrajoVIP folds, AAleksiejPL raises to $1.20, Slim_Charles folds, chacha53 calls $1.20.

FLOP [board cards: JS,9C,TH ]
DEALING_FLOP
, chacha53 checks, AAleksiejPL bets $1.50, chacha53 calls $1.50.

TURN [board cards: JS,9C,TH,AH ]
DEALING_TURN
, chacha53 checks, AAleksiejPL bets $2.85, chacha53 raises to $5.70..... i co tera ??

Gracz byl dosyc Tight, nie gral zbyt wiele rak, ale mial za soba dosyc wkurzajace rozdanie wczesniej, ktore moglo go leciutko zdenerwowac.

Przyznam ze czulem ten bet od niego juz jak n flopie mi doscy szybko dolozyl, wiedzialem ze na turnie co nei wypadnie juz bede mial ciezko, los chcial zeby to byl Asik, ktory dawal mi juz mocna reke ale czy wystarczajaco mocna ?

Jegor check-call na flopie i check-raise na turnie wskazuje albo na sile, albo na read ktory mial na mnie i nie obstawial mnie na AJ.

Co sadzicie w tej sytuacji powinienem dokladac ?

Pula juz 17$ a wiec call za 2$ jest tutaj wskazany tylko po co ? Jezeli on moze juz trzymac mocniejszy duzo uklad !

Po dyskusji wrzuce zakonczenie tego rozdania, oczywiscie mial to czego sie moglem spodziewac....

A wy na co go obstawiacie ?

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 10 mar 2010, 12:27

lol Wahi wszystkie możliwe kombinacje wypisałeś :D

JJ, TT nawet 99 powinien 3betować z blindów raczej do raise'a z buttona, ale skoro to mur to nie wiadomo. Mimo wszystko wykluczam sety, bo po takim wet boardzie powinien raisować niskiego cbeta.
Skoro jest murem to też raczej można wykluczyć karty typu A9, AT.
Wg mnie jego linia idealnie pasuje do któregoś strita - KQ, 87 - ludzie zazwyczaj grają cc to cb i raise to 2nd barrel na turnie z dobrymi układami.
Skoro agresywny nie był to nie podejrzewam go o agresywne rozegranie drawa (no chyba, że AQ) - rękę miałeś w miarę dobrą więc myślę, że zrobiłeś to co ja bym zrobił - dałbym call i czekał co zrobi na rvr w końcu mamy pozycję, a on mógł dziwacznie rozgrywać AK.

blok1122
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: blok1122 » 12 mar 2010, 13:21

Ja calluje i sprawdzam jak się akcja na riverze rozwinie. Stawiałbym gościa na 78 w sercach, albo KQo. Jeszcze inna możliwość, to, że trafił dwie niższe pary, albo jeszcze ma to samo, co ty. Za KQo przemawia, fakt, że gość trafia na turnie broadwaya i może bać się runner runner koloru, a za niższymi dwoma parami fakt, że reraisuje po pojawieniu się asa, co, w przypadku, gdy ktoś akurat trafił tego asa po nietrafionym flopie mogłoby mu dać dobry zysk z tego rozdania.

Wykluczyłem sety, więc pewnie ma seta. Chociaż do seta nie pasuje brak reraisu po flopie, tak samo wykluczyłbym AK, nie reraisował preflop, może AQo też tam trzyma - top para z niezłym kickerem i oesd.

W każdym razie, na takim boardzie może mieć lepiej od Ciebie, więc call i sprawdzamy, co tam na riverze. Przy dużym becie raczej bym położył tę rękę.

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 18 mar 2010, 00:23

alekspolak1, analizując krótko jeśli nie spadnie J bądź A na river to przegrałeś :mrgreen: Twój rywal ma strita i basta.

Wróć do „Cash short handed”