Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Lis 2011 Posty: 90 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 19:15 Cash game czy s&g ?
Witam chciałbym poruszyć temat w co lepiej zagrać , czy w cash game czy może jednak lepiej w s&g ? .
Pytam ponieważ za bardzo nie wiem czy bardziej się zająć , proszę o rady z prostym i krótkim uzasadnieniem . Z góry dzięki
Pomyśl ile masz czasu na pokera. Jeśli chcesz grać krótkie sesje po 1-2h to proponuję cash games, ponieważ na s&g czy mtt za dużo nie zagrasz w tym czasie, i potem z racji tego, że Ci się spieszy, a masz jeszcze kilka turków otworzonych, będziesz popełniał błędy. Proponuję też zajęcie się tym jednym rodzajem rozgrywek, ponieważ jak to mówią do wszystkiego to do niczego.
_________________ Gramy o wysokie pule. na małe stawki. i dla szansy, by powiedzieć "mam lepsze karty"...
Jak w powyższym poście wszystko uzależnione jest od tego ile czasu chcesz poświęcić na grę w pokera.
Ja wychodzę z założenia, że w cashu gramy na "podwojenie" (tak ktoś mądrze powiedział) natomiast sng'y mogą przynieść większe przychody w krótkim okresie (o ile będziemy w kasie).
Osobiście nie gram sitów, raczej cash i duże mtt. Cashe z racji małej ilości czasu, a mtt wtedy gdy jest wolna sobota/ niedziela i jakas sensowna pula dzięki której dochodząc do płatnych miejsc wygrana jest relatywnie wysoka do wpisowego.
najlepiej jest pograć trochę na cashówkach i s&g, a następnie ocenić jaka rozgrywka Ci bardziej odpowiada. Ja zaczynałem od cashówek, ale przerzuciłem się na s&g i mtt gdzie pewniej się czuję przy stole
Próbowałem cash'a i s&g i szczerze powiedziawaszy bardziej odpowiada mi s&g, ale tak jak wczesniej było napisane, to zależy od tego ile czasu możesz poświęcić na grę.
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 15:48
Po paru tygodniach gry zdecydowanie lepiej mi idzie granie w s&g w turniejach 5 osobowych tam raczej na farta nie ma co liczyć , trzeba pokazać jak się gra dobrze w pokera
_________________ Nie ważne jakie karty masz , ważne jak nimi grasz
Powodzonka w grze
Po paru tygodniach gry zdecydowanie lepiej mi idzie granie w s&g w turniejach 5 osobowych tam raczej na farta nie ma co liczyć , trzeba pokazać jak się gra dobrze w pokera
grasz turbo czy regular ? w turbo wlasnie liczy sie spryt i agresywna gra wcale niema gry post flop wiec wymiataczem pokerowym nie trzeba być żeby dobrze sobie w nich radzić
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 17:57
Nie , nie ja grywam zazwyczaj regular , w turbo mi nie idzie za bardzo zawsze z dobrymi kartami padam ;/ . Ostatnio miałem K K i sprawdziłem all kolesia , miał 2 6 ... i oczywiście na flopie miał on parę a river mu pomógł ugrać trójkę ....
Normalnie strach grać z dobrą kartą w S&G turbo (10 osobowy) .
_________________ Nie ważne jakie karty masz , ważne jak nimi grasz
Powodzonka w grze
W jakim sensie sng gra się pod bonusy? W cashu dużo szybciej nabija się punkty z rake'u natomiast sng są o tyle lepsze że gra w nich jest dosyć prosta. Co za tym idzie przynoszą stały lecz mniejszy niż w cashu zysk i trzeba im poświęcić więcej czasu.
Dokładnie tak jak up. Ja osobiscie prederuje sng jednak gdy mam stosunkwo dużo czasu a jesli mnei zlapie żeby pograć w pokerka 2h przed snem to wchodze na cash i staram sie pokazać swoje umiejetnosci
Jesli grasz uzywajac programy wspomagajace gre HUD to oczywiscie polecam Ci cash game. Co do s&g trzeba liczyc sie z tym, ze bedziesz mial o wiele wieksze swingi. Jesli bardziej cieszy Cie gra bardziej statyczna i regularna to s$g, jesli jakies rozkminki i analiza statystyk poszczegolnych graczy to cash.
_________________ Life is easy when poker is easy.
Ja osobiście lepiej się czuje w s&g. Wiem z góry ile mogę maksymalnie wygrać (albo przegrać), i zaczynam z taką samą ilością żetonów co inni. Dzięki temu bardziej cieszy mnie wygrana, bo wtedy wiem, że byłem lepszy od kogoś na całej długości turnieju. W cash game nie mam takiej satysfakcji po wygraniu rozdania czy nawet kilku z rzędu. Musisz sam sprawdzić co Tobie bardziej odpowiada. Pograj trochę s&g, trochę cash i zobacz co Ci bardziej "leży".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum