Nadszedł czas na moją recenzję
"Holdem na niskie pule" - 8/10 - lubię czytać bloga Hellmutha, wiele mu można zarzucić ale naprawdę nie to że nie umie grać w pokera (choć każdy by tak mocno chciał mu to powiedzieć

). Uważam, że zawsze wybiera do analizy bardzo ciekawe rozdania - także takowe było w tym artykule.
"Szaleństwo górą....a może i nie!" - 9/10 - Znakomity artykuł Hansena. Każdy wie, że jest on wariatem na stole, jednak wyraźnie krytykuje on tutaj grę Cantu w Main Evencie. Widziałem to zagranie i również uważam, że było złe podobnie jak całą gra Cantu. Hansen pokazuje, że jest graczem podobnym do Harringtona choć tak naprawdę są na dwóch przeciwnych biegunach jeżeli chodzi o styl to każdy z nich dokładnie wie co robi i potrafi skrupulatnie wykorzystywać swój wizerunek przy stoliku.
"Nigdy się nie poddawaj" - 8/10 - Kolejny dobry dział w gazecie, za każdym razem Todd Brunson opisuje nam ciekawe sytuacje z rozgrywek turniejowych jak i cashowych lub przedstawia legendy gier cashowych. Nie inaczej jest tym razem.
"Pasowanie zwycięskich układów" - 7/10 - Tak jak bardzo nie lubię artykułów Roya Cooke'a tak ten przypadł mi do gustu. Jest to chyba najlepszy jego artykuł jaki do tej pory czytałem - opisuje sytuację z którą bardzo często możemy się spotkać.
"Recepty na zwycięstwo" - 7/10 - Miałem okazję oglądać Gavina w paru turniejach pokerowych uwiecznionych na PT (EPT, WPT czy PPT) i uważam go za jednego z najlepszych graczy świata. Jego spektakularne blefy robią wrażenie nawet na największych jak to określił Radost "Harrisonach Fordach pokera"

Niestety odpowiedzieć na większość pytań zadanych mu w tym dziale nie da się niestety w paru linijkach, dlatego tylko siódemeczka. Miło, że w końcu na łamach CPP poruszono chamskie zachowanie Scotty'ego Nguyena na ft 50k HORSE'a (wcześniej było tylko wazeliniarstwo). Moim zdaniem przegrał on podczas tego turnieju więcej niż wygrał jeśli wiecie o co mi chodzi
"Powrót z bocznicy" - 9/10 - Zazwyczaj "artykuł z okładki" jest ciekawy i miły do czytania. Podobnie jest w tym wydaniu - opisuje on barwną historię znakomitego pokerzysty Layne'a Flacka nic dodać nic ująć.
"unibet-brak-polskiej-licencji! Open Mediolan 2008 po polsku" - 7/10 - Artykuł zasługuje na znacznie więcej niż 7, jednak w moim przypadku ocena jest tak niska, ponieważ to samo o każdym turnieju z udziałem Polaków można przeczytać na "serwisie domowym" Jacka Danielsa.
"Trening w Mieście Grzechu" - 9/10 - Bardzo dobry artykuł nie koniecznie opisujący samą grę w pokera co styl życia związany z życie w LV jako pokerowy zawodowiec. Ahhh...
"Syndrom Średniaka" - 8/10 - Jeden z lepszych artykułów analitycznych w polskim wykonaniu jaki nie wyszedł spod ręki Warsawa czy Pawcia na łamach CPP. Graty Szary! Sam spotykam się z tym często, jednak chcę zauważyć, że w wielu przypadkach to "samouwielbienie" nie jest bezpodstawne - poziom graczy na niskie stawki jest naprawdę niski. Wypada tu zadać sobie pytanie - "Dlaczego jednak oni tak często mnie ogrywają?"

.
"Psychologia w pokerze" - 6/10 - Artykuł niby przydatny i nikt jeszcze tak tego nie napisał, pytanie czy na naszym poziomie (czyli traktowania tego jako rozrywki) kogoś obchodzi w jakim humorze siada przed kompem i gra. Jeżeli chodzi o obserwacje przeciwnika to niestety tylko w grach live może się sprawdzić, a ich wciąż u nas jak na lekarstwo.
"Fenomen rushu" - 6/10 - Racja rush jest przeciwieństwem tiltu - jednak czy poznanie jego tajników polepszy naszą grę? Wątpię. O tilcie piszę się tyle, bo można go unikać. Rush'a natomiast w żaden sposób wyzwolić z siebie się nie da.
"Steve Sung" 8/10 - Ciekawy pokerzysta grający na najwyższych stawkach on-line i ciekawa rozmowa. Polecam.
Dobra resztę wypiszę trochę później, bo już mnie palce bolą