Wysłany: Czw Sie 07, 2008 22:49 Card Player Polska - pytania, uwagi, komentarze
Witam wszystkich aktualnych i przyszłych czytelników Card Player Polska. Jak w temacie, proszę o wpisywanie w tym wątku wszelkich pytań, uwag i komentarzy na temat pisma.
A na dobry początek szybka promocja dla tych, którzy nie mają kompletu CPP, a chcieliby: mamy do sprzedania 5 pakietów wszystkich Card Playerów Polska (17 numerów, marzec 2007-sierpień/wrzesień 2008) w dumpingowej cenie 119 PLN za pakiet. Zamówienia przyjmujemy pod adresem [email protected] na zasadzie kto pierwszy, ten lepszy.
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 561
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 23:27
Witam moim zdaniem jak i rozmawialem an ten temat z paroma osobami. Nie podoba mi sie zamieszcany do kazdego numeru slowniczek z tylu. Zwazywszy na to ze wiekszosc czytelnikow jest stala i zna te pojecia a w tym miejscu mozna by doac doadtkowy artykul .
Informacje o slowniczku mozna by zawrzedz na stronie internetowej gdzie kazdy zainteresowany by mogl znalesc wytlumaczenie dla szukanego zagadnienia.
Dokładnie tak !!! Jest to marnowanie 3 stron, podczas gdy można by tam zamieścić jeden artykuł więcej.
Uważam, że trzeba zamieścić link z adresem strony, na której taki słowniczek będzie dostępny.
Osobiście nie lubię czytać historii pokera, ale na tym forum są osoby, którym się to podoba Ta ostania jest historią pokera czy Roosvelta ??
Dział powinien być bardziej przemyślany...
_________________ Call, and it will be all over ...
Słowniczek niestety według mnie musi być. Przede wszystkim dlatego, że CP jest oferowany przez gro kasyn "przyhotelowych" w których nie gra się nawet w pokera. Załóżmy, że potencjalny przyszły prenumerator, który jest gościem takiego kasyna i bierze do ręki w/w gazetę...i co? i nic - bez słowniczka gazeta ląduje od razu w miejscu skąd była wzięta, bo czytelnik nie zna co drugiego wyrazu.
Podałem oczywiście przypadek ekstremalny (czytelnik nie grał nigdy w HE lub inną z odmian, ale jest skory zagrać), ale często ludzie grający nie wiedzą co oznacza na przykład "Limp z CO" itp.
Uważam, że numer listopad/grudzień poprawił się bardzo na plus - jest więcej artykułów które się czyta z zaciekawieniem i które opisują sytuacje spotykane także na niższych stawkach.
Jeżeli chodzi jednak o minusy to uważam, że momentami strategie opisywane w numerach po prostu nie sprawdzają się na niskich stawkach, gdzie przeciwnicy po prostu mniej myślą i stosowanie niektórych taktyk może nam bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Niedawno w jakimś archiwalnym numerze spotkałem się z artykułem gdzie autor pomagał nam wybierać zakres limitów na stoliki. Uszeregował je na limity niskie, średnie oraz wysokie i uznał, że wszystkie stoliki poniżej NL800 i gry z limitem na 8/16$ to gry z "niskim wpisowym" - ja (i jak podejrzewam z 90% czytelników) jeszcze do granicy "niskich limitów" mamy daleko
_________________ "Bestia największa zna krztę litości. Ja jej nie znam, a więc nie jestem bestią." - W.S.; RIII
Z tymi kasynami to rzeczywiście coś jest na rzeczy, bo tam CP jest rozdawany za darmo. Przesadzasz trochę jeśli chodzi o czytelników z kasyn, bo z reguły nie będą to przyszli prenumeratorzy. Jeśli ktoś w kasynie sięga po tę gazetę to jest nią zainteresowany (czyli jest w temacie). Uważam, że w przypadku większości pokerzystów, najpierw jest kontakt z samą grą i pojęciami, a dopiero później z gazetami i książkami. Naprawdę nie widzę sensownych argumentów dla dalszego zamieszczania słownika w CP...
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, to w 100% masz rację. Wszystkie artykuły trzeba brać z umiarem i dokładnie analizować czy strategia w nich zawarta sprawdzi się na niskich stawkach !!!!! Większość graczy na low stakes to fisze i przeciętniacy, którzy zbyt często sprawdzają, ALE są też regularsi, którzy grają dużo bardziej rozsądnie. Dlatego uważam, że przeciw nim najlepiej jest stosować wszystkie strategie zamieszczane w CP.
_________________ Call, and it will be all over ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum