Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 6 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 470 Skąd: ldz / rtk
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 18:42 Card Player Polska Maj/Czerwiec 2009
No to zaczynamy co jest na a co na w owym numerze ktory dzisiaj dorwalem w swoje lapki. Jak narazie przeczytalem 3 artykuly wiec obszernej relacji nie ma ale co mi sie rzucilo w oczy juz:
Rozdanie z Toddem Brunsonem - hmm ciezko mi sie pokapowac o.c.b:shock: pisze ze ma na reku 10-8off a tu sie nagle okazuje 2-4 ?!?!? chyba musial troche przysnac przy stole albo cos bo innego rozwiazania w tej sprawie nie widze.
No i chlop z okladki Phil "OMGClayAiken" Galfond - ciekawa historia ale nie tak juz pasjonujaca jak miesiac temu durrrrrr'a ale do czego tu zmierzam zszkowalo mnie odrobine to iz uczyl sie grac w PLO na stawkach 5$-10$ i 10$-20$ ja rozumiem ze na nizszych stawkach ludzie inaczej podchodza do swoich kart ale jesli zlapal by downswing to co wtedy ?
szkoda ze taka krotka relacja z PKPT Poznania ale dobre i to,a nic wiecej jeszcze nie zdazylem przeczytac bo dopiero wczoraj otrzymalem swoja prenumerate
szkoda ze taka krotka relacja z PKPT Poznania ale dobre i to,a nic wiecej jeszcze nie zdazylem przeczytac bo dopiero wczoraj otrzymalem swoja prenumerate
O właśnie, może ktoś napisze coś więcej co tam napisali o naszym turnieju? Ja niestety nie mam tego numeru, nie mogę znaleźć w Bydzi :/ ale wiem, że na pewno gdzieś jest i w krótce sam poczytam i zdam relację ;)
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 6 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 470 Skąd: ldz / rtk
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 11:55
deadprez,
wiesz moze krotka relacja ale zawsze jest i to na bo to robi reklame dla forum (tak samo jak dla unibetu i bwina)
Spiegol, oglnie byl opis w samych superlatywach o tym ze jest taki freeroll live na skale skale krajaowa o tym kto wygral i o tym ze plec piekna grala i doszla do dobrych miejsc i zapowiedz nastepnego turnieju.
EMOP - cieszy wkoncu jakis sukces polaka w dobrym turnieju szkoda ze nie udalo sie wygrac ale i tak 3 miejsce zawsze cieszy. moze to bedzie wlasnie turniej w ktorym nasi rodacy zaczna sie odnajdywac i wkoncu bedziemy sie cieszyc z sukcesow
takim jednym ktory dostrzeglem jak narzie w tym numerze to reklama Pokerium gdzie prezentuja swoj freeroll F1 po primo pokerium juz jest pod patronatem 24h poker i na tego freerolla ludzie sobie troooche poczekaj
ok przetrawilem gazetke, jak zwykle szybciutko
pierwsze wrazenia:
Holdem z Hellmuthem
w sumie jak zwykle nic ciekawego, ale bardzo spodobalo mi sie jedno zdanie, ktore dotyka wiekszosc pokerzystow:
"Nieumiejetnosc dawania z siebie wszystkiego na niskich stawkach nalezy do powszechnych przypadlosci zawodowych pokerzystow"
Czyli my gramy glupio we freerolach, a on w turniejach z BI $1000 ale niestety to prawda, chcialbym grac tak samo we freerollu i turnieju za kilkadziesiat $ a nie umiem.
Tod Brunson
jego artykulow nie lubie, walnal tym razem jakeis brednie jak to pomylil 24 z 8T
Roy cooke
Tym razem wyszedl mu swietny tekst. Zwraca uwage na swietna rzecz, przypadlosc, ktora dotyka wieksosci graczy. Mianowicie: najpierw gramy za duzo rak i przegrywamy, potem gramy za malo i przegrywamy jescze wiecej. Polecam ten artykul!
Oprocz tego warty uwagi jest takze artykul Matta Lessingera, ktory radzi pomyslec przed zagraniami. Mi tego czesto brakuje, np wczoraj z Unibetu odpadlem wlasciwie TT na QQ, a jakbym pomyslal to bym spasowal.
Troche duzo wywiadow w numerze.Drugi numer z rzedu moim zdaniem zbyt duzo miejsca poswieca turniejom masters. Faktycznie troche malo o naszym PKPT, ale dobrze ze w ogole cos jest. Troche nie rozumiem po jaka cholere zdjecie ludzi co odpadli od razu (Bwin i Wisnia) zamiast zdjecia FT no ale coz
Do ciekawych artykulow zaliczylbym takze:
- Mike O'Malley
- Ed Miller
- Rolf Slotboom
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 04:05
No i sie stalo niestety zauwazylem duzy w tym wydaniu a mianowicie brak podstawowego slowniczka gracza co moze byc dla poczatkujacych graczy troche nie przyjemne gdyz jesli jakiegos terminu nie bede rozumieli mogli zawsze rzucic okiem na tyl gazetki i wszystko stawalo sie jasne i przejrzyste (sam kiedys tak mialem ale to byly bardzo dawne poczatki )
Słowniczek się pojawia teraz w co drugim numerze. Dwa numery wcześniej też go nie było. I jak dla mnie to jest dobre rozwiązanie. Zawsze to 4 strony więcej na jakiś artykuł. A początkujący jak chce słowniczek to sobie weźmie poprzedni numer. Albo poczeka do następnego:P Umieszczanie go w każdym numerze to trochę marnowanie miejsca.
_________________ "Be yourself, no matter what they say... "
Temat słowniczka już był poruszany bardzo wiele razy... Wystarczy odrobina chęci i można każde pojęcie znaleźć w internecie albo raz na zawsze nauczyć się ich na pamięć - przecież nie jest tego aż tak dużo !! 4 strony to 2 artykuły o strategii, więc wystarczy się zastanowić co jest ważniejsze.
_________________ Call, and it will be all over ...
Temat słowniczka już był poruszany bardzo wiele razy... Wystarczy odrobina chęci i można każde pojęcie znaleźć w internecie albo raz na zawsze nauczyć się ich na pamięć
popieram
jako samouk angielskiego juz zaczynam sie bawic
- How are you?
- And you?
- Nice thanks. All inn.
a miejsce zawsze da sie lepiej wykorzystać - w końcu atrykuły zmuszaja do myslenia a nie tylko nauki na pamieć...
Zaproszone osoby: 2 Pomogła: 3 razy Wiek: 25 Dołączyła: 20 Sie 2009 Posty: 455 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 21:07
Przyznam się, że gazetę czytam od deski do deski (nawet reklamy roomów, ktore mnie nie interesują) ale slowniczek zawsze omijam. Nie mam kilkuletniego stażu w grze (nawet rok by się nie uzbierał) ale wiem co to limp, BB, calling station itd. Nie wiem co to jest Johnny Moss (wyciągnięte na chybił trafił ze słowniczka - już wiem, że to AT) ale myślę, że to zbędna informacja. Jak będę się wybierała na WSOP to zabiorę ten słowniczek, żeby wiedzieć o czym do mnie mówią Chociaż dla początkujących pewnie jest przydatny...
Hellmutha czytam ale przyznam, że ten człowiek działa mi na nerwy i nigdy nie pamiętam co napisał, poza tym, że pewnie cenzura pisma wycina mu połowę artykułów
Lubię artykuły Roya Cooke. Trochę prostuje moje wyobrażenie o pokerze.
Bardzo też cenię artykuły Alana Schoonmakera, kiedyś jego wszystkie zalecenia wypiszę sobie w punktach i powieszę na ścianie
Reszta artykułów to raczej przypomnienie o rzeczach, które niby się wie, a jednak warto się zatrzymać i pomyśleć o nich chwilę.
Był to pierwszy Card Player, który miałam w rękach i jego lektura była dla mnie jak kolejna książka o pokerze, choć na pewno bardziej zaawansowana w tematyce. Chciałam spróbować wielu zagrań w praktyce i ciągnęło mnie, żeby odłożyć gazetę i sięgnąć po laptopa, ale też zauważyłam jak wielu rzeczy jeszcze nie umiem i jak daleko mi do profesjonalistów... I takie uczucie mam po każdej lekturze card playera. Ale potem idę pograć i widzę, że częściej się zastanawiam co mogłam zrobić lepiej, inaczej, co o mojej grze w danym przypadku powiedziałby profesjonalista. Więc jakby nie patrzeć rozwijam się i po jakimś czasie gram lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum