Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 01:56 [BI 12 usd] KQ na SB - Dwie pary na sparowanym boardzie
S&G na PokerStars za $12+$1
Miejsce 2: saberette1 (1140 żetonów)
Miejsce 3: Szary_PL (1650 żetonów)
Miejsce 4: I Am Boone (1905 żetonów)
Miejsce 5: divotdog (3060 żetonów)
Miejsce 6: Quico Xeriz (1245 żetonów)
Szary_PL: wpłaca małą ciemną 50
I Am Boone: wpłaca dużą ciemną 100
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz Szary_PL otrzymał [Kd Qs]
divotdog: sprawdza 100
Quico Xeriz: sprawdza 100
saberette1: sprawdza 100
Szary_PL: sprawdza 50
I Am Boone: czeka
*** FLOP *** [8s Kc 2d]
Szary_PL: czeka
I Am Boone: czeka
divotdog: czeka
Quico Xeriz: czeka
saberette1: czeka
*** TURN *** [8s Kc 2d] [Qc]
Szary_PL: zagrywa 300
I Am Boone: pasuje
divotdog: pasuje
Quico Xeriz: podbija 845 do 1145 i wchodzi all-in
saberette1: sprawdza 1040 i wchodzi all-in
Szary_PL: sprawdza 845
*** RIVER *** [8s Kc 2d Qc] [2c]
*** POKAZANIE KART ***
Szary_PL: pokazuje [Kd Qs] (dwie pary, Króle oraz Damy)
Quico Xeriz: pokazuje [Ad Ac] (dwie pary, Asy oraz Dwójki)
Quico Xeriz wygrał 210 z boczną puli
saberette1: pokazuje [Qh Tc] (dwie pary, Damy oraz Dwójki)
Quico Xeriz wygrał 3620 z główną puli
_________________ Poker to jedyna dziedzina poza seksem, gdzie każdy myśli, że jest najlepszy
Ostatnio zmieniony przez Sith Sro Paź 07, 2009 00:25, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 6 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 470 Skąd: ldz / rtk
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:07
po tym re raise bym sie bardziej spodziewal semi blefu z wejsciem na kolor od pana z AA. fakt rozdanie bez wyjscia lecz mini raise na PF dobrze by zadzial. Zastanawia mnie tylko call od QT :S nie wiem co on sobie mogl wyobrazac w tym rozdaniu
Na flopie szary jest oop i ma tylu graczy przed soba wiec linia ktora chcial zagrac check/call imo dobra ...
Na turnie atak i raczej easy stack of masz 2 TP wiec bije Cie tylko set ... ( 22 ?? ) i chyba tylko po takiej lini no chyba ze limpowane KK/QQ z wczesnej ale malo prawdopodobne ...
Raczej trap jednak jestes faworytem miales spora przewage na turnie wiec jest ok
Jak napisal Mlody ... cooler i slabo rozegrane Asy przez goscia
Pod wzgledem analiz pewnie komplement Ale nie robcie ot, wracajac do tematu rozdanie bez ucieczki chociaz na sile moznaby obrac linie pasywna od poczatku do konca i callnac tylko ewentualny bet na river.
_________________ So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes
Na flopie szary jest oop i ma tylu graczy przed soba wiec linia ktora chcial zagrac check/call imo dobra ...
Przy tylu graczach w rozdaniu chciałem zagrać check/fold na folpie. All in od gracza z AA odebrałem faktycznie jako draw do koloru bo tak to wyglądało, zastanawiał mnie jednak gracz drugi który po dłuższym zastanwieniu zagrał call. I chyba to, że długo się zastanawiał ułatwiło decyzję o callowaniu. Była opcja iż obaj zbierajaą do koloru bądź też gram przeciwko drawowi i tylko top parze co stawiało mnie w świetnym położeniu. No cóż call raczej dobry szkoda tylko rivera;)
_________________ Poker to jedyna dziedzina poza seksem, gdzie każdy myśli, że jest najlepszy
nie rozumiem czemu czekałeś na flopie? skoro na turnie dwóch zawodników wchodzi all in, to Twój układ wydaje mi się w tym momencie za słaby. z jednym all inem spoko wchodz, ale z dwoma robi się niebezpiecznie i fold. secik z 22 albo 88 mógł być rozgrywany slow playem. reasumując gdybyś zagrał za pulę na flopie, to gośc z AA by zrobił reraise, wtedy fold i zostajesz w grze, a tak niestety
Pomógł: 16 razy Wiek: 23 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 618 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 20:18
vanitas napisał/a:
reasumując gdybyś zagrał za pulę na flopie, to gośc z AA by zrobił reraise, wtedy fold i zostajesz w grze, a tak niestety
Po co az pot bet? Chyba tylko po to zeby nabudowac pule niepotrzebnie i po odbiciu do allina ktoregos z shortow jest potcommited i wrzuca w rozdanie 3/4 swojego stacka. Jak juz mial betowac to imo max 1/2 pot, choc tak jak jack pisal linia check/call tez mi sie wydaje najlepsza przy tylu graczach w rozdaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum