W ostatnim czasie poruszony został temat banera reklamowego PokerKings.pl
Jak wiadomo oprócz logo nie ma innych materiałów promocyjnych, więc mając chwilę wolnego czasu postanowiłem zrobić taki baner. Sam baner jest w formacie flash, więc aby zobaczyć potrzebujecie w miarę aktualnej wersji Flash Player, którą zapewne większość z was ma na swoim komputerze. Co do wyglądu to baner nie zawiera jakichś bajerów i mocnych efektów ale myślę że wygląda ciekawie. Czekam na wasze opinie
Ponieważ nie mam praw do tego aby umieszczać w poście kod html, poniżej wklejam link.
Po kliknięciu baner sam się odtworzy.
Świetny baner. Bardzo mi się podoba, z chęcią użyłbym go na własnej stronie.
poprawiłbym dwie rzeczy: przy zielonym tle by nie było widać łączenia na środku oraz ostatni napis "Poker to nasza pasja" nie podobają mi się kolory.
Ale to oczywiście szczegóły
Dobra robota
Mój temat ucichł bo ja też kiedyś zrobiłem banner naszego forum (dokładnie 14 kwietnia 2008 :P) możecie go zobaczyć tutaj: http://www.spiegol.yoyo.pl/pokerkings.html jak teraz na niego patrze po takim czasie to parę rzeczy bym zmienił, ale nadal można go używać :)
Co do Twojego banera to kilka rzeczy mi się w oczy rzuciło ;)
1. Już kilka osób zwróciło uwagę na tą kreskę w zielonym tle.
2. Napis "Poker to nasza pasja" zupełnie tam nie pasuje, a chodzi dokładnie o czcionkę (podstawowa comics sans moim zdaniem szpeci), poza tym kolory także źle dobrane.
3. Rozdzielanie naszego logo (odcinanie kart od czarno czerwonego napisu) raczej nie potrzebne, lepiej by było żeby całe logo wchodziło na banner :)
całkiem fajne bannerki ( obydwa ) choć pierwszy moim zdaniem za bardzo rozbudowany. Efektowny jak najbardziej, ale co za dużo to nie zdrowo! No i troszeczkę za szybko się tam wszystko dzieje - mam na myśli przesuwanie loga, wyrazów itp. Ogulnie klasa Panowie;)
A więc dzięki za uwagi i sugestie. Baner już poprawiony, a nawet ulepszony bo końcówka się nieco zmieniła
Mi osobiście teraz bardzo się podoba i mam nadzieję że wam również.
spiegol nie jestem polonistą ale wydaje mi sie ze sie odmienia "Króli" a nie Królów
Otóż forma "królów" jest jak najbardziej poprawna.
Z wyrazem król jest pewien kłopot. Słowo to powstało od władcy Franków - Karola Wielkiego. Natomiast nie wiadomo dokładnie, według jakiego modelu fleksyjnego się odmieniało. Jedni sądzą, że według .na -i-, inni, że na -u-. Od początku polszczyzny występowały bowiem oboczne formy króli oraz staropolskie królew, później królów.
Oboczność króli, królów zachowała się do dziś w związkach frazeologicznych. W regularnej odmianie mamy jednak królów.
a forma "kroli" jest w takim wypadku niepoprawna czo dopuszczalne sa obie wersje ?
Chyba obie są poprawne, bo jest na przykład święto Trzech Króli.
Co do banerka. Bardzo dobrze zrobiony, fajny efekt na końcu. Ale jako student grafik, po swoich zajęciach z projektowania w tym semestrze muszę się trochę doczepić:) Logo powinno mieć większy margines od lewej krawędzi. Najlepiej taki sam jak od dołu. I momencie wyświetlania napisu
"bierz udział w darmowych turniejach
i wygraj pieniądze oraz nagrody rzeczowe"
druga linijka też powinna być wyżej, żeby się z logo nie zlewało.
Ale to już takie moje spaczenie trochę ;P
_________________ "Be yourself, no matter what they say... "
a forma "kroli" jest w takim wypadku niepoprawna czo dopuszczalne sa obie wersje ?
Jest poprawna.
Niektore slowniki poprawnej polszczyzny podaja nawet, ze w odniesieniu do figury w kartach powinno sie stosowac forme "króli", zas w znaczeniu monarcha "krolow".
A więc widzę że baner wam się podoba. Ciesze się
Teraz troszkę spraw technicznych. Oczywiście baner może być wykorzystywany przez wszystkich do promocji naszego forum, jednak jak na razie nie podaje kodu, ponieważ baner jest na moim serwerze i jeśli każdy zacznie go wrzucać na swoją stronę to miesiącu padnie mi serwer z przeciążenia (może przesadziłem ) . Tak więc czekam na info z "Góry" czy baner im odpowiada. Jeśli tak to wyślę do admina i wtedy wrzuci on baner na serwer PokerKings (kod html dla banera mogę napisać).
Druga sprawa wygląda już nieco gorzej. Każdy kto chciałby wykorzystać baner, zapewne chciałby aby po kliknięciu w niego wyświetlał się link polecający. Jest to jednak nie możliwe ponieważ owy link trzeba wpisać w skrypt flash, czyli tylko ja mogę to zrobić, a szczerze mówiąc nie za bardzo mam ochotę na siedzenie cały dzień i robienie każdemu osobnego skryptu, więc mogę przygotować uniwersalny kierujący tylko na pokerkings.pl No chyba że "góra" ma jakiś pomysł
No wiem o co ci chodzi bo z takiej zmiennej korzystają np. programy partnerskie. Tylko nie wiem czemu u mnie nie chce działać. Niby zrobiłem zmienną ale jak na razie klops. Nigdy się nie bawiłem ze zmiennymi więc nie wiem jak to ułożyć żeby działało. Jeśli ty albo ktoś inny wie to niech napisze jak powinien wyglądać kod html i co dołożyć w skrypcie samego banera, aby wszystko ładnie działało i wszyscy mogli porzystać
Odświeżam nieco temat. Jak widać Glory'emu chyba nie udało się zrobić zmiennej pod baner mojego autorstwa, więc jeśli ktoś chce go wykorzystać na swojej stronie www proszę o PW z refem oraz adres email. Jeśli komuś tym pomogę to będę wdzięczny za kliknięcie w "Pomógł"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum