moim skromnym zdaniem nagroda powinna być podzielona na większą ilość graczy bo jednak to że wygraliśmy jest zaslugą większej ilości graczy . a teraz ponownie walczyć pomiędzy sobą o 1 czy 2 glówne mięsca była by trochę nie na mięscu.
opcja 3. Standardowy podzial puli na 13 graczy. 400/250/100/50
gdyz gralismy jako druzyna wiec osoby ktore sie do tego przycyznily powinny skorzystac w maksymalnym stopniu
moze Chili chcialoby zwyciezkiej druzynie jakies gadzety wyslac?
moze dla zwyciezcy cos ala puchar jak byl na PKPT jakby nire patrzec liga z 9 turniejami
Ostatnio zmieniony przez Michal Czw Cze 10, 2010 12:41, w całości zmieniany 1 raz
Najbardziej sprawiedliwa z pośród podanych opcji jest 3, ponieważ każdy z finalistów zrobił dużo aby nasza drużyna wygrała tą pulę, oczywiście mile widziane były by może jakieś gadżeciki jak mowił michalj1989, dla wszystkich za jakąś część puli lub od Chilli.
_________________ Gramy o wysokie pule. na małe stawki. i dla szansy, by powiedzieć "mam lepsze karty"...
Udział w tej puli miały mieć jeszcze osoby z rake race, wiec jakbyśmy zrobili nagrody dla pierwszych miejsc, to tamte osoby nie miałyby chyba szans na żadną nagrodę. Więc opcja numer 3 wydaje się być najuczciwsza.
_________________ "Be yourself, no matter what they say... "
Jeśli były by osoby które awansowały poprzez klasyfikację generalną a jednak w żadnym turnieju nie były w kasie, to można uciąć 50 z 1 miejsca i dać 5 miejsc po 10$.
Chodź z tego co widzę to raczej będą grały osoby które mają jakiś tam bankroll tak więc opcja standardowa jak najbardziej.
Kurde, a ja byłem 7 przed ostatnim turniejem, ale nie mogłem wziąść w nim udziału, tak że nie wiem czy nie wyprzedziło mnie te kilka osób, czy udało mi się zahaczyć w 10.
Jeśli tak, to uważam że najspraiedliwszym podziałem byłby ten standardowy, ew jakoś nadciągnąć by jak najwięcej było płatnych miejsc.
Czekam na klasyfikacje, bo nie wiem czy zagram czy nie.
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 00:12
JA to wam moge nawet po S klasie obiecać, nie wiem tylko co na to Chili .
A tak poważniej - po to są regulaminy przed turniejem pisane, by później się ich trzymać. Nie ma więc opcji zwiększania ilości osób nagrodzonych, dodatkowych nagród i innych cudactw które proponujecie.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Też myślę, że jednak najbardziej optymalny scenariusz to jak najwięcej płatnych miejsc. 9 rund, gdy graliśmy wspólnie i wspólnie gromadziliśmy punkty żeby wygrać cykl CEEC. Niech każdy ma nagrodę za ten wkład.
Kurcze w sumie racja, najlepiej jakby koszt tego "gadżetu" co wszyscy chcą mieścił się w 10$ to by się z każdego miejsca po tyle odjęło i kupiło. To 9 płatnych chyba najlepsze co do tej pory zaproponowano.
_________________ Gramy o wysokie pule. na małe stawki. i dla szansy, by powiedzieć "mam lepsze karty"...
No nie przesadzajcie z tym 13 płatnymi (chodź to dobre bo na bublu się nie odpadnie )
Tak bardzo wam zależy na 10-20$?
To jak coś to:
350-225-125-50-10-10-10-10-10
Niech już ktoś przynajmniej się wysili i doczołga do FT i jeszcze tam trochę pogra
Wiesz, nie chodzi o te 10$ ale o coś na kształt "docenienia" wkładu w zwycięstwo drużynowe. Dla mnie każdy turniej kończący cykl może mieć opcję winner takes all, niezależnie czy uczestników będzie kilku czy kilkuset. Bo zwykle są to eventy indywidualne. To był jednak drużynowy, i chyba każdy kto dołożył swoją cegiełkę, powinien odczuć, że zostaje choćby symbolicznie doceniony za ten wkład.
Opcja jakichkolwiek gadżetów dodatkowych sponsorowanych przez Chili odpada.
Gadżet z części puli też jest dobrym rozwiązaniem, ale wątpię żeby dało się zrobić coś sensownego za 130$ dla 13 osób. Bo ilość wręcz śladowa, zatem koszt produkcji relatywnie duży. Do tego dodatkowa zabawa z całym procesem - od samego wyboru produktu aż po jego dystrybucję.
Może jakiś niematerialny, a odznaczający się na forum? Dajmy na to specjalne userbary?
Ja się przy swoim pomyśle upierać nie będę - wolę po prostu od razu proponować rozwiązania, żeby każdy z zainteresowanych mógł się zapoznać z różnymi "wersjami wydarzeń" .
"docenienia" - właśnie zostałeś doceniony i w nagrodę masz udział w finale z ładną pulą. Weź pod uwagę że Ty grałeś w turniejach bo miałeś na to czas, a inni grali żebyś ty miał tą pule added w turniejach, a im nie zależy żeby mieć 10$ tylko mieć coś więcej albo nic..
Następnym razem proponuję w regulaminie napisać na początku jak dzielimy pulę
"docenienia" - właśnie zostałeś doceniony i w nagrodę masz udział w finale z ładną pulą. Weź pod uwagę że Ty grałeś w turniejach bo miałeś na to czas, a inni grali żebyś ty miał tą pule added w turniejach, a im nie zależy żeby mieć 10$ tylko mieć coś więcej albo nic..
Ty, czy też grupa Graczy na Chili, miałeś czas żeby wypracować rake, ja miałem czas żeby pograć turnieje. Twój wkład/Wkład Grupy jest oczywiście o wiele większy, bo to sponsorzy pul added w cyklu. Ja w nim tylko grałem i czasem coś z niej uszczknąłem. Bilans ewidentnie wychodzi na moją niekorzyść, więc się zamykam.
PS. Uprzedzając jakiekolwiek wątpliwości - nie obrażam się i nie strzelam fochów . Dla mnie sytuacja została przedstawiona jasno i klarownie, więcej pytań i wątpliwości nie mam. Za swoją ewentualną wejściówkę do tego finału(a chyba taką otrzymam, jeśli obliczenia mnie nie mylą) serdecznie dziękuję - można ją śmiało przekazać osobie, która była bublem w rakerace. Żeby też coś z tego miała . Bo trochę mi głupio partycypować w puli, przy której tworzeniu nie brałem znaczącego udziału .
PS2.
GrzesVP napisał/a:
Następnym razem proponuję w regulaminie napisać na początku jak dzielimy pulę
Wracając do regulaminu... zdobyłeś wejściówkę więc nie strzelaj fochów
Może źle to ująłem.. ale po co rozdzielać na jakieś 10$... jeśli Ci tak bardzo zależy na tym gwarantowanym 10$ no to grajmy tak jak piszesz... albo zagrajmy standardowo a 10$ CI podaruje na moneybookers wtedy jak nie będziesz w kasie tez będziesz wygranym, taki bonus.
Już nic nie piszę bo widzę ze afera z niczego wychodzi
Jak dla mnie to powinno być normalnie 3 platne i już przecież jak grać to o "miliony" przypuszczam że jak ktoś miał roll żeby grać kilka turniejów za 2$ to 10$ nie jest sumą która zmienia jego rolla znacząco A już 400$ na pewno tak Przynajmniej ja bym nie pogardził
Ale to taka moja propozycja bo sam pewnie nie dostałem się do finału bo punktowałem tylko raz ( ale za to wygrywając ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum