również mam krytyczne podejście do tego zliczania punktów, pomimo 6 dość dobrze rozegranych turków w tym 2 HU mam powazne obawy o kwalifikacje do finałowej gry juz nie mówie o utrzymaniu 1-szego miejsca. .
Ja uważam, że każdy ma takie same szanse... skoro ktoś ma wygrać, to niech to potwierdzi we wszystkich turniejach...
Ale nie widzisz, że mogą Ci wyjść wszystkie turnieje oprócz tego jednego, gdzie za pierwsze miejsce będzie tyle pkt, że ta osoba wejdzie jeszcze do top4 nie biorąc udziały we wcześniejszych turniejach... No gdyby było góra 100 osób, nawet 150, ale 361 to z deczka za dużo ;P Ale już nic się nie zrobi. W taki przypadku pseud minister Kapica ma rację i faktycznie poker, to gra losowa
_________________ Nie jestem pro zawodnikiem, ale niekoniecznie gorszym od Ciebie. Szanuj moje opinie, bo mam prawo mieć własne zdanie.
Pomógł: 13 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2008 Posty: 813 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 22:01
Jednak to jest zbieranina i nie trudno jest odpaść w jakiś gówniany sposób, po to była to od początku liga tylko dla ludzi z bannera żeby było fajnie, kameralnie i na poziomie, a tu nagle wyskakuje taki turniej. Wystarczy odrobina pecha (jak w moim przypadku, kiedy w ciągu 30 minut nie mogłem się zarejestrować i nie zdążyłem) i szanse na finałową 4, o którą się starałem bardzo przez ostatnie 6 turnieji, legły w gruzach i wyprzedzi mnie jakiś przypadkowy koleś, który pierwszy raz grał i mu się poszczęściło. Trochę nie w porządku ze strony organizatorów jak dla mnie, no ale cóż...
_________________ Jak tam było tak tam było i zawsze jakoś było. Nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było
No ok rozumiem, ale taka jest polityka forum w marcu i każdy się musi do niej podporządkować... Mnie wkurzają np. ludzie grający z zagranicy, a takowych spotkałem... Zobaczymy po turnieju jak będzie się przedstawiać klasyfikacja generalna i wtedy będzie można ponarzekać
Co tu będziemy gadać. Szkoda że nikt wcześniej nie uprzedził że nie trzeba grać 6 turków, tylko wystarczy zagrać i wygrać jeden dzisiejszy. Jak dla mnie żenada i tyle. Popieram zdanie kubusadagusa, że to mało fair w stosunku do graczy którzy na poważnie traktowali rywalizację. Rozumiem "Dni otwarte" ale trzeba było ich wpuścić do lig, które od dawna już są i są to tylko ligi free, a nie wpieprzać prawie 400 osób do turka, w którym jest o co grać.
Ja tego nie rozumiem i jeśli to miało zachęcić nowych do rejestracji na forum - to tak - pewnie się to udało. Tylko boję się że zniechęci to użytkowników, którzy od dawna są i grają dla forum. Sory - takie jest moje zdanie a cała akcja z tym turkiem to jedno wielkie nie porozumienie.
No i w pizdu, wylądował... Zachciało mi się AI z AK zagrać pre-flop i mnie
bigstack z 77 sprawdził i został liderem po tym rozdaniu, a ja na 21 miejscu -
3 godziny gry, 0,75$ i złe samopoczucie!!!
No i w pizdu, wylądował... Zachciało mi się AI z AK zagrać pre-flop i mnie
bigstack z 77 sprawdził i został liderem po tym rozdaniu, a ja na 21 miejscu -
3 godziny gry, 0,75$ i złe samopoczucie!!!
Zgadzam się z przedmówcami, że to troche niesprawiedliwe, ale z drugiej strony jeśli jesteś dobrym graczem to wygrywasz nie tylko turnieje na 50 osób ale i na 350. Wczoraj mozna było się pokazać.
I jeszcze jedno. Każdy z Was był kiedyś nowy i chciał zagrać w freerolu forumowym, lub jakimkolwiek freerolu, więc to że gra dużo ludzi to raczej normalne. Zawsze Ci co narzekają mogą sobie zagrać w jakims innym turnieju z konkretnym BI i konkretnymi nagrodami.
Pomógł: 13 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2008 Posty: 813 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 11:58
Zanim wszystko wróci do normy do będzie już koniec ligi. Kurde, chciałem sobie na serio porywalizować w tej lidze, ale sama liga nie została wzięta serio i profesjonalnie jak widać po wczorajszym turnieju i wszystko to nie miało sensu... Może organizatorzy wezmą jednak pod uwagę tych parę głosów sprzeciwu? Pozdrawiam
_________________ Jak tam było tak tam było i zawsze jakoś było. Nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8497 Skąd: Saragossa
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 15:19
Zauwazcie ze tego typu problemy nie dotycza tylko nas, ale i przedsiewziec o wiele bardziej prestizowych.
Pamiestacie co sie zdazylo rok temu na USOP w Krakowie? Tam tez nagle zagralo 2x wiecej osob niz w poprzednich usopach, przez co dojechanie do top30 dawalo wiecej punktow niz wygrana wczesniej!
Nie oznacza to jednak ze cos jest niesprawiedliwe, kazdy grajacy ma takie szanse. A osoby ktore walcza o klasyfikacje generalna powinny zachowac sie RACJONALNIE i grac w tym turnieju mega, mega murka blindujac sie i czekajac na asy i krole.
Jak ktos mial ochote gamblowac z AK to juz jego problem, bo nie trzeba byc super doswiadoczonym graczem by wiedziec ze we freerollach chetnych do call sa cale gromady.
Ps. Wyciagamy jednak lekcje i w kwietniu wprowadzimy inny system punktacji, ktory bedzie bardziej sztywny i niezalezny od ilosci grajacych osob.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Ja nie zglaszam zadnych sprzeciwow , moze dlatego ze jestem poczatkujacym graczem ale potwierdzam opinie z wpisu wyzej
glory glory man united napisał/a:
Nie oznacza to jednak ze cos jest niesprawiedliwe, kazdy grajacy ma takie szanse. A osoby ktore walcza o klasyfikacje generalna powinny zachowac sie RACJONALNIE i grac w tym turnieju mega, mega murka blindujac sie i czekajac na asy i krole.
Jak ktos mial ochote gamblowac z AK to juz jego problem, bo nie trzeba byc super doswiadoczonym graczem by wiedziec ze we freerollach chetnych do call sa cale gromady.
Jak bym gral od pierwszej rundy to i tak zagral bym w tym turnieju bez sprzeciwu bo kazdy z was kiedys zaczynal .
Pozdrawiam
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8497 Skąd: Saragossa
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 18:21
encepence, a gdzie wczesniej napisales ze juz lezal flop ? .
Tak czy inaczej, ja nie pozostaje obojetny na wasze postulaty. Mam juz gotowy plan na kwiecien ktory powinien ucieszyc wszystkich. Ot, prawdziwe salomonowe rozwiazanie , premiujacy graczy z naszych linkow i majacych ponad 100 postow.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum