Nie chce mi się wierzyć, że na forum nie ma 30-stu osób, które mogłyby zagrać w turnieju bez dokonywania specjalnie depozytu. A wierzcie mi - jestem mocno średnim graczem, a jednak na forumowych turniejach trochę już zarobiłam. Kasa leży w zasięgu ręki, trzeba tylko chcieć ją podnieść. A taka liga to idealna do tego okazja.
Gama ma rację, też trochę na forumowych turkach zarobiłem, a na chili najwięcej.
Niestety przez to że ten się nie odbył praktycznie straciłem szansę na finał.
A Grzecha nie ma co winić bo:
- można było sprawdzić w lobby gdzie turek 3 dni wcześniej już był otwarty do rejestracji jako free,
- http://www.pokerkings.pl/...ngs-vt17069.htm - w tym wątku jest harmonogram całego cyklu, wystarczyło zajrzeć.
_________________ Dla żony na waciki,
Dla dzieci na nowe zabawki,
dla siebie ..???.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 08 Wrz 2009 Posty: 1657 Skąd: Catalunya
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 13:07
Chociaż to fakt, staram się grać we wszystkich turniejach forumowych, Unibet, Paradise, (kiedyś Hey) , wpłaciłem specjalnie tez na Party, żeby zagrać we wszystkich, na Chili nie wpłacałem, ale w pierwszym freerollu zagrałem, a w tym niestety nie, ale szczerze przyznam , że z powodu wpisu na belce o buy in 1$
Ktoś napisał, że można zobaczyć w lobby chili, ale jak mam to zobaczyć, skoro na Chili nic mnie nie interesuje i tam nie wchodzę bo po prostu tam nie gram.
Nie mam zamiaru obwiniać Grzecha - bo byłby to skandal.
Co do zmian, to może by się zastanowić nad tym, aby jakoś Grzecha z obowiązków forumowych odciążyć?
Oczywistym jest , że przypadkowa osoba nie dostanie administratora forum , żeby aktualizować np belkę, ale na pewno są jakieś "funkcje" które jacyś zaufani użytkownicy z odpowiednią ilością wolnego czasu mogli by przejąć.
Ale to wszystko i tak nie zmienia kwestii, że chu.. wygląda jak nie uzbiera się 30 osób na turniej z wpisowym 1$ gdzie za 1 miejsce można zgarnąć jakieś 30$, myślę , że dla początkujących graczy jest to ewidentnie EV+.
Moja myśl jest taka, albo pozostańmy przy freerollach (w których gra spora ilość ludzi - Unibet, Paradise - szkoda tylko , że dużo przypadkowych ludzi w tym wszystkim) i tylko tyle, albo zróbmy - o ile takie możliwości istnieją ligę dla graczy z wpisowym powiedzmy pomiędzy 5 a 10$ z jakąś pulą dodaną, a byłyby to na pewno ciekawsze turnieje dla większych "wyjadaczy" - tylko z informacją wystarczająco wyprzedzającą całe wydarzenie - bo np ja nie jestem w stanie wynaleźć 50$ w ciągu 1-2 dni na pokerroomie na którym nie gram.
PS: Temat się trochę rozjechał, jeśli coś, to proszę przenieść do odpowiedniego działu , a może zaowocuje to jakąś produktywną dyskusją.
Generalnie temat na większą dyskusje,ale moim zdaniem WSZYSTKIE turki forumowe powinne być z minimalnym BI nawet 0.50$ jeżeli można wykluczyło by to dzieci które walą AI i nie mają pojęcia o grze,w turniejach grałaby stała forumowa ekipa bez chamstwa wyzwisk i przekleństw,nagrody główne zdobywali by gracze poważnie grający w pokera a nie mający w danym dniu farta jak w przypadku turków Paradise czy Unibet.
Generalnie temat na większą dyskusje,ale moim zdaniem WSZYSTKIE turki forumowe powinne być z minimalnym BI nawet 0.50$ jeżeli można wykluczyło by to dzieci które walą AI i nie mają pojęcia o grze,w turniejach grałaby stała forumowa ekipa bez chamstwa wyzwisk i przekleństw,nagrody główne zdobywali by gracze poważnie grający w pokera a nie mający w danym dniu farta jak w przypadku turków Paradise czy Unibet.
w 100% się zgadzam , ewentualnie turnieje freeroll na koniec ligi tylko dla tych co rozegrali 80% turniejów z BI
Pugalos napisał/a:
w 100% się zgadzam , ewentualnie turnieje freeroll na koniec ligi tylko dla tych co rozegrali 80% turniejów z BI
również popieram, mimo tego, że jestem świeżakiem na forum i moja opinia pewnie będzie mało znacząca, ale jaki kolwiek BI zrobi selekcje graczy. To co DZIEJE się na Paradise i to co się STAŁO ostatnio na Chili jest podobne bo i tu i tu nie ma gry... Mam tylko nadzieję, że forumowa liga nie zniknie z Chili...
Pomógł: 12 razy Dołączył: 08 Wrz 2009 Posty: 1657 Skąd: Catalunya
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 20:22
glory - to według Twojego rozumowania, każdy powinien mieć dolary na każdym pokerroomie? Ja np jestem za nerwowy i teraz mając na Party "jakieś dolary" zostawione na grę w forumowych turniejach, codziennie wieczorem mnie kusi żeby zagrać sobie jakieś mtt = przewalić tą kasę, ale staram się wytrzymać i grać na "swoim" jednym pokerroomie.
Argument , że nie zagrałem (nie zagrali) bo myśleli , że turniej jest za dolara był odpowiedzią na stwierdzenie, że ciężko uzbierać 30 osób , żeby zagrało we freerollu.
A ja propunuję nie płakać nad rozlanym mlekiem. Cóż stało się. Teraz mamy szanse na poprawę. Dzisaj 21:00 $5 BI, minimum 15 osób. Można już się rejestrować! Nie wyobrażam sobie, żeby i ten turniej się nie odbył.
_________________ "Bywają okazje, gdy zwyczajnie nie można się nie napić." - A. Sapkowski.
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8497 Skąd: Saragossa
Wysłany: Sro Lis 17, 2010 13:41
Pugalos, minimum zawsze jest ustawione, bo nikt nie zrobi freerolla dla kilkunastu osob.... Do tej pory minimum zawsze bylo osiagane z latwosxcia, wiec problemem nie jest ono, ale brak graczy!
Szfiecu nie rozumiem ani troche Twojej wypowiedzi. Czym sie rozni sytuacja - 'Mam 100$ na roomie X i 0$ na roomie Y", od "Mam 90$ na roomie X i 10$ na roomie Y"? Jak jestes "nerwowy" to w obu opcjach masz taka sama szanse te kase stracic. Pomijajac juz fakt ze takie ligi (z malym BI i pula added) robione sa wlasnie dla graczy sredniozaawansowanych czyli wiekszosci Elitarnych+.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum