Więcej o klasyfikacji generalnej w której do wygrania pamiątkowy Puchar, tytuł KRÓLA ZIMY, udział w finale 800$ i udział w czteroosobowym turnieju MASTERS o tytuł Króla 2011 przeczytasz tutaj:
Rejestracja do turniejów jest otwarta na 72h przed jego początkiem. W razie problemów - proszę pisać na adres: izabela.omonkowska (malpa) chilipoker.com. W weekend, żadne reklamacje nie będą już rozpatrywane !!!
Proszę o dyskusje i komentarze w trakcie trwania turnieju właśnie w tym wątku.
Życzymy powodzenia i do zobaczenia przy stole!
_________________ Trzeba się nauczyć ponosić porażki. Nie można stworzyć nic nowego, jeżeli nie potrafi się akceptować pomyłek.
Zauważyłeś błąd bądź potrzebujesz pomocy? Napisz tutaj
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8497 Skąd: Saragossa
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 22:04
Hiro sorry za te asy. Ale miedzy bogiem a prawda, trapowanie gracza ktory bije pre flop z kada reka i na kazdym flopie zagrywa cbeta jest bardzo ryzykownym schematem, bo albo wygrasz 6bb (bet + cbet) albo bedziesz sie stakowal majac srednio flipa.
Inna rzecz ze ja myslalem ze mam dam draw do strita, tak to jest jak sie gra i film z zona oglada
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
ehh mam nadzieję że za tydzień nie będziecie mieli tyle szczęścia co dziś ;p
AA vs AQ lost
AK vs KQ lost - tu hmm bardzo dziwny call imo, ale może koczwi miał jakies konkretne ready na mnie :>, chociaz w sumie jak sie głębiej zastanowic to jest ok, ale bardzo close ;p
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 909 Skąd: Tokio (Japonia)
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 22:32
Glory napisał/a:
Hiro sorry za te asy. Ale miedzy bogiem a prawda, trapowanie gracza ktory bije pre flop z kada reka i na kazdym flopie zagrywa cbeta jest bardzo ryzykownym schematem, bo albo wygrasz 6bb (bet + cbet) albo bedziesz sie stakowal majac srednio flipa.
Inna rzecz ze ja myslalem ze mam dam draw do strita, tak to jest jak sie gra i film z zona oglada
Wszystko szło pięknie po mojej myśli - odkrywamy karty - luz (stawiałem że masz AQ - bo często tam jednak coś miałeś:99, inne parki..) a tu para szóstek raptem.. No i krótka radość bo chili szybko karty odkrywa - river Ok, życie.
I znowu poległem w HU. Przy czym miałem dwie szanse wygrać -> TTvsA9 i A5vsK8. No niestety. Ale już się przyzwyczaiłem do drugich miejsc GG Porcupin. Najważniejsze, że zapewniłem sobie miejsce w finale.
Aha i obiecane rozdanie. Z dedykacją dla Grzecha:
Analiza: "O Boże mam Dziesiątki, co robić ?". A tak serio. Preflop zastanawiałem się nad wsunięciem ale wybrałem bezpieczniejszy wariant. Na flopie miałem wyrzucić swoją rękę, jednak brak kontynuacji ze strony Grzecha zmusił mnie do takiego zagrania. Myślę, że z żadną overparą ani damą (ba może nawet z setem) nie zagrałby check z racji dwóch pików. Zwyczajnie betowałby for value. Dlatego postanowiłem wyrzucić go z rozdania tym minimalnym overbetem. O taki mój koślawy tok rozumowania. Pewnie moja linia wygląda głupio, bo przecież to tylko ja.
Dla niewtajemniczonych, zastanawiających się dalczego wogóle wrzucam to rozdanie. Grzechu obstawił mnie na QJ i wyraził swoje zniesmaczenie, że w tym turnieju nikogo nie można wyrzucić 3betem, bo każdy gra z g**m
_________________ "Bywają okazje, gdy zwyczajnie nie można się nie napić." - A. Sapkowski.
ehh mam nadzieję że za tydzień nie będziecie mieli tyle szczęścia co dziś ;p
AA vs AQ lost
AK vs KQ lost - tu hmm bardzo dziwny call imo, ale może koczwi miał jakies konkretne ready na mnie :>, chociaz w sumie jak sie głębiej zastanowic to jest ok, ale bardzo close ;p
Masz 10 BB. Myślę że twój zasięg to any As + a5o + any pair + niektóre broadwaye KQ KJ.
Moje KQ prezentuje się dobrze tym bardziej że miałem oddsy 1,75:1
AAaaa i najważniejsze. Kilka rozdan wczesniej też mi wrzuciłeś all ina i spasowałem xD
Pomógł: 13 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2008 Posty: 813 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 10:51
Dobry HU Jah Ale farciło mi niemiłosiernie! Po 12 godzinnej podróży autokarem nie myśli zbytnio klarownie (coś typu "o, mam średniego asa, a co tam walne allina i lece w kime") ;p Do zobaczyska w finale!
_________________ Jak tam było tak tam było i zawsze jakoś było. Nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było
AAaaa i najważniejsze. Kilka rozdan wczesniej też mi wrzuciłeś all ina i spasowałem xD
a no widzisz, a ja powiem że to było dwa rozdania z rzędu .. więc..
czy grąłbym ze smieciami 2x pod rząd ? troche to zmienia postac rzeczy, ale mniejsza z tym call był dobry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum