z drugiej strony to tez bylo by niepoprawne bo na porazke Trabanta czekal Grzechu bo jemu w momencie przegrania Trabanta przyslugiwala wejsciowka wiec tak czy siak niedobrze
Czy wy wszyscy czytacie te chore wymysły - co to ma znaczyć -- miał si epodłożyć czy jak przecież te całe wasze dywagacje pokazują iż należało któregoś oszwabić - jedni optują za Trabantem drudzy za Grzesiem a wypowiedzi młodego to już skandal totalny..
Ja też nie rozumiem nie których wypowiedzi bo po pierwsze wypowiadają się osoby które nie mają nic wspólnego ze sprawa. A poza tym mógł grać jak chciał zapłacił wpisowe za swoje i jego wola co zrobi ze swoimi żetonami... Trabant przegrał mega pechowo ale sam też nie zagrał rewelacyjnie bo z takimi przeciwnikami nie można się stackować mając JT albo JQ ale to było minęło nie ma do czego wracać.
_________________ Trzeba się nauczyć ponosić porażki. Nie można stworzyć nic nowego, jeżeli nie potrafi się akceptować pomyłek.
Zauważyłeś błąd bądź potrzebujesz pomocy? Napisz tutaj
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 01:29
Dla mnie ta cała dyskusja nie ma sensu - dobrze Grzechu napisał powyżej - zapłacił wpisowe to miał prawo grać jak uważał.
Zastanówcie się, czy gdyby wsopwinner przegrał, to czy Grzechu by go tu wyzywał, że zagrał głupio i się podłożył?
Ot poker, trzeba zaakceptować czynnik losowy.
I jeszcze jedno - deal w sytuacjach które dotyczą trzeciej osoby (jak w tym przypadku, deal by wyeliminował Grzecha) jest niesportowy i niedopuszczalny. Tylko deale dotyczące samych grających są akceptowane.
Ps. A tak wogóle jakbym to szybciej zobaczył to obaj dostaliby ostrzeżenia za styl wypowiedzi.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Sorry, ale jak dla Mnie to Trabant przegral to na wlasne zyczenie, pechowo "TROCHE i tylko troche", ale na wlasne zyczenie. W koncu 2 wyzsze karty na 2 nizsze to jest przewaga tylko 5/3 i o ile za pierwszym razem byla to proba kradziezy z J 10 off-jak sie okazalo nieudana, ale to zagranie mozna usprawiedliwic i zrozumiec. O tyle juz tego 2 wrzuconego tu rozdania zupelnie nie czaje. JQ off podbicie-raise i Ja juz tu bym sie zastanawial nad zrzuceniem kart gdyby przeciwnik zagral all inn a skoro lecie re-raise i to taki nie za duzo nie za malo to tym bardziej bym sie zaczal zastanawiac w przypadku shorta co jest grane? On Mnie wyciaga chyba. Sytuacja dalej jest nie najgorsza bo spokojnie moge callnac to i zobaczyc co wpadnie na flopa a moja reka nie jest na tyle dobra aby wrzucic all in w tym momencie. JAkbys zagral po flopie o pule i on by to scallowal to by mozna marudzic, ale tak miales 2 razy sytuacje 60/40 a mogles miec duzo gorsza na wlasne zyczenie.Dlatego pretensje nalezy miec nie do przeciwnika a do Sibie za bledne rozegranie parti.
_________________ Często ryzykuje, tak życie pojmuje!
Jednak wszysko kontroluje,
sprawdź jak się czuje...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum