Pokerkings
FAQ |  Rejestracja |  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
4 runda stycznia (freeroll liga pokerkings)
Autor Wiadomość
martini 

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 08:45   

grzegorzvp napisał/a:
nie musisz grac jak fish, jest to turek forumowy
phonik napisał/a:
@martini
Forumowe turnieje to dla wielu nieliczna okazja by zagrac z dobrymi graczami, by sie podszkolic czy szlifowac nabyte umiejetnosci. Twoje podejscie jest dla mnie kompletnie abstrakcyjne, jest mnostwo freerolli na kilka tysiecy osob gdzie mozesz sobie pograc dla zartow. Nie musisz psuc gry uczestnikom forum.

Panowie, ale w tym momencie to juz zaczynacie przesadzac. Wytlumacze wam raz jeszcze moje podejscie : gralem kiedys te freerolle forumowe serio, dokladnie tak jakbym gral na kase i co ? Odpadalem bo ktos mnie wyeliminowal jakims shitem. I powiem wprost : wkurzalem sie wtedy :shock: A teraz ZMIENILEM CALKOWICIE PODEJSCIE, i siadam sobie do freerolla nie zeby bron Boze powkurzac ludzi !! Ale po to, zeby pograc bez zadnego stresu, nacisku na wygraną, bez wiekszego zaangazowania (choc tu tez tak nie do konca) - po prostu gram calkowicie LOOSE. A przynajmniej mowie w tej chwili o turkach na Unibecie i CD Poker, bo te dwa dawaly mi najbardziej w kosc :mrgreen: Wszedlem wczoraj z 45 ? Ciesz sie - za tydzien to Ty wezmiesz moje zetony, bo zmieniac gry nie zamierzam. A podoba mi sie tez to, co napisal Sebola
Sebola napisał/a:
A jeśli chodzi o grę z niskimi suited conectorami - to po raz kolejny powtarzam że w pewnych fazach turniejów jest to według mnie bardzo opłacalne zagranie jesli nie kosztuje nas wiele. Jak nie trafimy to jest ta zaleta, że zaczynają nas postrzegać jako graczy bardziej loose.

I o to tez mi wlasnie chodzilo gdy wciskalem call. Jedni nazwą to fishowaniem, a dla mnie to bylo zaplacenie z kartą z potencjalem (badz co badz) 4 blindy by :
a) dostac flopa marzenie
b) pokazac, ze moge wchodzic ze wszystkim, co przy ewentualnie dalsze fazie turnieju moze byc pomocne po zmianie stylu
c) foldnac po nietrafionym flopie

Czy ja rzucalem all iny preflop w kazdym rozdaniu ? Nie, wiec typowym freerollowym fishem napewno nie jestem :mrgreen: A doswiadczenie forumowe (tu kontynuujuac wypowiedz phonika) napewno idzie z takim graczem jak ja zdobyc, bo gdzie indziej bedzie ktos w stanie sie nauczyc, ze po nietrafionym flopie all in z K10s (z asem na stole) jest ruchem w sumie kiepskim ? :grin: [pisze to przez zart :P ]

A zepsuta gra to by dopiero byla, gdyby w turnieju gralo 50 osob extra tight :mrgreen:

Poziom: 35 HP   12%   418/3484
   MP   100%   1663/1663
   EXP   74%   97/130
radost21 

Wysłany: Wto Sty 27, 2009 10:27   

moje skromne zdanie jest takie ze turniej powinien wygrywac ten kto zapewnia pozostałym ZYSK eliminując BUBLERA
nawet jesli na tym etapie daleko mu do lidera

Ci zas którzy prowadzą muszą przyjąc do wiadomości jedno
lider to jeszcze nie zwyciezca
dlatego uwaga na GRAWITACJĘ (czytaj przypaki z 85) :mrgreen:

a ja cóż >> nie mam kasy >> nie mam żalu...
a dyskusji nie rozumię >> w końcu pozostać może tylko 1 (słownie jeden - w znaczeniu sztuka) a styl? panowie - poker to nie tafla lodowa
wiec po komu oceniać piruety

Poziom: 40 HP   15%   752/5017
   MP   100%   2395/2395
   EXP   49%   83/168
Altey 

Zaproszone osoby: 10
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 10:40   

No widzę panowie że macie odmienne zdanie na temat gry niskimi kartami. A ja szczerze mówiąc rozumiem jeśli ktoś wchodzi w podbicie 4xBB np. z 45. Sam nieraz wchodziłem w podbicie nawet z J3 i czasami dostawałem seta już na flopie. Tylko mam jedno ale. Nie mam nic przeciwko takiej grze, jeśli ktoś po prostu ma taki styl gry, czyli nie trzyma się starych schematów.
Cytat:
Dlatego teraz siadam sobie do takiego freerolla nie z mysla, zeby grac prawidlowo i walczyc o zwyciestwo, ale z mysla po to, zeby zabic czas i pograc w pokera niekoniecznie na kase, a ot tak, dla zabawy

No ale to według mnie nie jest żadne tłumaczenie. Jak słusznie zauważył grzegorzvp, jest to turniej jak by nie było unikalny. W większości grają tu ludzie z pewnym doświadczeniem i umiejętnościami. Więc można by powiedzieć że skoro Ty (czarny) podchodzisz do takich turków bez żadnych emocji i przemyśleń to po prostu zaniżasz poziom gry, turnieju i w pewnym stopniu nawet forum. Te turki są po to aby przede wszystkim pokazać swoje umiejętności, uczyć się od innych i grać jak najwyższy poziom. Zawsze twierdziłem że wygranie takiego turnieju jest dla mnie większym osiągnięciem niż wygranie freerolla na Unibecie w którym gra 10K ludzi. Tak więc wypada się zastanowić czy jeśli chcesz zabić czas, czy nie lepiej by było zamiast psuć nam dobrą grę po prostu grać sobie na fun money? Nie naskakuje tutaj na nikogo, ale zastanówcie się po co tak naprawdę Glory organizuje te turki.

PS: Robi ktoś klasyfikacje generalną?

Poziom: 28 HP   6%   117/1963
   MP   100%   937/937
   EXP   36%   32/87
martini 

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 11:03   

suchyziom napisał/a:
No ale to według mnie nie jest żadne tłumaczenie. Jak słusznie zauważył grzegorzvp, jest to turniej jak by nie było unikalny. W większości grają tu ludzie z pewnym doświadczeniem i umiejętnościami. Więc można by powiedzieć że skoro Ty (czarny) podchodzisz do takich turków bez żadnych emocji i przemyśleń to po prostu zaniżasz poziom gry, turnieju i w pewnym stopniu nawet forum. Te turki są po to aby przede wszystkim pokazać swoje umiejętności, uczyć się od innych i grać jak najwyższy poziom. Zawsze twierdziłem że wygranie takiego turnieju jest dla mnie większym osiągnięciem niż wygranie freerolla na Unibecie w którym gra 10K ludzi. Tak więc wypada się zastanowić czy jeśli chcesz zabić czas, czy nie lepiej by było zamiast psuć nam dobrą grę po prostu grać sobie na fun money? Nie naskakuje tutaj na nikogo, ale zastanówcie się po co tak naprawdę Glory organizuje te turki.

Troche teraz naciagnales to co powiedzialem. Gram dla zabawy bo przeciez czym powinien byc poker ? To powinna byc rozrywka, musze miec frajde z tego, ze w ogole w te karty gram. I zadną frajdą dla mnie jest siedzenie 30 minut przy stoliku i czekanie na AK (lub jakas podobną karte) po czym rozegrac ją ksiazkowo i przegrac z J3. A niestety, tak gralo mi sie ostatnimi czasy. I co ? Skoro mnie to wkurza to mam sobie odpuscic gre ? Nie, bo lubie grac z ludzmi forum, z ktorymi mozna fajnie na chacie pogadac, czasem zdarza sie turniej, w ktorym przy stole trafia sie sama smietanka tych rozgadanych z forum (bo userow mozna w sumie podzielic na tych rozgadanych przy stole, i na tych, ktorzy w sumie milczą :smile: ) i wtedy ta gra to jest po prostu czysta przyjemnosc - uwielbiam takie turki. Wiec jesli chce polaczyc tą przyjemnosc z gry z tą swietną atmosferą turkow to zaczynam grac bardziej loose - ot, raz na jakis czas wejde z 45 itp. zagrania. I tak samo zmienilo sie moje podejscie do sytuacji, gdy z turnieju w glupi sposob odpadam. Kiedys po glupim oucie robilem analizy rozdan, badalem dlaczego gosc zagral tak, a nie inaczej. I teraz taką gre rozumiem. To jest turniej forumowy z fajną atmosferą, ale to jest wciaz freeroll, w ktorym są rozni gracze - i ci lepsi, i ci gorsi ktorzy mają swoje zagrania. Ja nie uwazam, ze moje wejscie z 45off bylo fishowe. Nie trafilbym flopa - odpuscilbym a ty bys zgarnal moje zetony po prostu za darmo. Wykorzystalem swoje zetony w taki, a nie inny sposob - nikt Ci nie kazal blefowac.
suchy - kto napisal, ze ja chce psuc komus zabawe ? Korzystam ze swoich zetonow w taki, a nie inny sposob, nikomu nie robie zlosliwosci i bron Boze o to mi nie chodzi ! Powtarzam : zle zrozumiales moje slowa, ze gram dla zabawy. Nie zabawą dla mnie jest wkurzanie ludzi, a gra w pokera bez poniesienia wiekszych strat materialnych ze spoko ludzmi.

Poziom: 35 HP   12%   418/3484
   MP   100%   1663/1663
   EXP   74%   97/130
Altey 

Wysłany: Wto Sty 27, 2009 11:23   

Nie no ja absolutnie nie uważam że zagrałeś jak fish. Twoje karty, twoje żetony i twoja decyzja. Ja osobiście sam nie jestem graczem książkowym z prostej przyczyny. Gdybym grał według określonego schematu stałbym się graczem nudnym i inni gracze rozszyfrowali by mnie w 10 minut. Więc ja tutaj nie pije do wejścia z 45. Chodzi o to aby nasze turnieje były na jak najwyższym poziomie. Zawsze na Unibecie czy i4poker jest fajna atmosfera i dość wysoki poziom samej gry. Ostatnio coraz gorzej się dzieję niestety na naszych turkach. Rzadko kiedy można zobaczyć kawałek dobrego pokera. Zazwyczaj jest albo all-in pre-flop albo po prostu zero ciekawej akcji. Ja takich właśnie akcji i dobrej gry chciałbym wymagać od samego siebie i przynajmniej od ludzi, którzy z forum i z pokerem są związani od jakiegoś dłuższego czasu.
A drugą sprawą są te słowa:
Cytat:
Kiedys po glupim oucie robilem analizy rozdan, badalem dlaczego gosc zagral tak, a nie inaczej. I teraz taką gre rozumiem. To jest turniej forumowy z fajną atmosferą, ale to jest wciaz freeroll, w ktorym są rozni gracze

Tak masz rację, jest to freeroll, ale jednak zamknięty dla dość wąskiej grupy ludzi. Wczoraj np. cały turniej trwał nieco ponad 2 godziny bodajże, więc nie jest to jakiś bardzo długi czas w porównaniu do freerolli otwartych.
No nic myślę że nie ma co roztrząsać starych dziejów, jednak chciałbym aby te nasze turki miały swoją renomę i poziom :)

MP   100%   937/937
   EXP   36%   32/87
Berba 

Zaproszone osoby: 59
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 17:19   

Moje 3 grosze w dyskusji. Freeroll to freeroll, gra się tu inaczej niż w grze o stawkę. Co więcej dla niektórych (np. mnie) jest to zabawa i w takiej kategorii swoją grę traktuję. Dlatego wybaczcie, ale jakiekolwiek pretensje są nie na miejscu, a ocenianie gry innych - mija się chyba z celem.

Poziom: 61 HP   32%   5681/17754
   MP   0%   0/8476
   EXP   66%   278/420
olczykandre 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 17:55   

glory glory man united napisał/a:
Moje 3 grosze w dyskusji. Freeroll to freeroll, gra się tu inaczej niż w grze o stawkę.

Ale bez przesady co z tego ze to freeroll kazdy gra jak mu sie podoba KAZDY MA SWOJ STOL GRY karty rozdawane sądla wszystkich jeden lubi grac tylko z ASAMI a drugiego ulubiona karta to 72 i to jest tylko WASZA wina jezeli wtopiliscie asy na 72 albo 54 !! bo to byl WASZ zly read !! a nawet jezeli to bylby turniej z BI 100 $ to JA PLACE ZA TO ZEBY GRAC JAK MI SIE PODOBA I TO JA SOBIE SAM OBIERAM TAKTYKE JAK MAM GRAC i NIUKOMU NIC DO TEGO i takie marudzenie pokazuje jak slaba jest wasza gra i jak slabe są wasze ready ze dajecie sie zlapac TO JEST POKER A NIE AKCJA CHARYTATYWNA
http://www.pokerkings.pl/...8633.htm#105678 moj blog ;)
known as oczyczarne :P

Poziom: 23 HP   4%   49/1225
   MP   100%   585/585
   EXP   55%   36/65
Berba 

Wysłany: Wto Sty 27, 2009 18:24   

olczykandre, chyba trochę mijasz się z prawdą, bo jak ktoś przegrywa asy nas 27 to raczej nie jest to zły read, ale po prostu bad beat. No, chyba ze w momencie all in na stole lezalo juz 277 :) .

MP   0%   0/8476
   EXP   66%   278/420
Altey 

Wysłany: Wto Sty 27, 2009 19:24   

Nawet nie będę komentował tego co napisał Olczykandre bo z AA na ręce chyba nikt się nie zastanawia czy wejść all-in, no ale widocznie ty już jesteś na wyższym poziomie pokera skoro zrzucasz AA przeciwko 72 :mrgreen:
A tak na poważnie to ja nadal obstaje przy tym że jednak te "nasze" freerolle powinny mieć swój poziom i renomę, no ale jak tam chcecie.
Mam jeszcze pytanie do admina bądź kogoś kto zajmuje się tym działem.
Jak wiadomo nie odbyła się pierwsza runda z winy Unibetu. Zostały rozegrane 3 rundy stycznia. Tak więc czy będzie powtórzenie pierwszej rundy czy już te 3 rundy to koniec cyklu na styczeń? Jeśli koniec to kiedy będzie klasyfikacja i czy w ogóle jest ktoś za to odpowiedzialny. Bo ostatnio trochę zamieszania się zrobiło z tym kto ma wrzucać screeny i robić podsumowania.

MP   100%   937/937
   EXP   36%   32/87
arek_FJ

Wysłany: Wto Sty 27, 2009 22:19   

Mysle, ze I runda lutego bedzie zliczana zarowno do klasyfikacji stycznia i lutego.
Zawsze tak jest. ;)

Poziom: 18 HP   2%   14/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
olczykandre 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 23:07   

no z tym readem akurat mowilem o all inie po flopie np :P a nie pre flop

ale tak czy siak uwazam ze kazdy gra jak mu sie podoba bo ma do tego prawo kazdy sobie sam ustala taktyke gry i wyzywanie lsie na forum jest po prostu niesmaczne
http://www.pokerkings.pl/...8633.htm#105678 moj blog ;)
known as oczyczarne :P

Poziom: 23 HP   4%   49/1225
   MP   100%   585/585
   EXP   55%   36/65
Tomi99

Wysłany: Sro Sty 28, 2009 08:03   

suchyziom napisał/a:
Nawet nie będę komentował tego co napisał Olczykandre bo z AA na ręce chyba nikt się nie zastanawia czy wejść all-in, no ale widocznie ty już jesteś na wyższym poziomie pokera skoro zrzucasz AA przeciwko 72

no chyba kwestia momentu akcji prawda? na preflopie nei wieku zrzuci ale napewno sie tacy znajda ktorzy by zrzucili kwestia poziomu turnieju i stacków
a jak na stole 772 jak Glory napisal to wyjatkowy zly read...
kazdy gra jak chce i z jakimi kartami chce - moja opinia - byle nie obrazac przeciwnikow i tyle

Poziom: 24 HP   5%   67/1353
   MP   100%   646/646
   EXP   88%   60/68
Berba 

Wysłany: Sro Sty 28, 2009 15:40   

suchyziom, styczeń będzie miał 3 rundy. Czyli zakończony.

Tylko w sytuacjach gdy wypada ostatni turek robimy, że pierwsze runda nowego miesiąca jest jednocześnie ostatnią starego.

MP   0%   0/8476
   EXP   66%   278/420
Altey 

Wysłany: Sro Sty 28, 2009 15:57   

glory glory man united napisał/a:
suchyziom, styczeń będzie miał 3 rundy. Czyli zakończony.

No właśnie o to mi chodziło. Jeśli nikt nie robi klasyfikacji generalnej to mogę ją zrobić bo mam dzisiaj wolne popołudnie, a po za tym jestem ciekawy czy udało mi się wygrać :mrgreen:

MP   100%   937/937
   EXP   36%   32/87
sn00pski

Wysłany: Sro Sty 28, 2009 16:19   

No to co sie ociagasz? do roboty! ;)

Poziom: 19 HP   3%   23/798
   MP   100%   381/381
   EXP   40%   20/49
Odpowiedz do tematu