Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 11:17 3 runda lipca - 200$
Jak co niedziele, o godzinie 20:00 rozpocznie się nasz turniej w CD POker tylko dla naszych użytkowników.. Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja z naszych bannerów więc możecie być pewni, iż nikt obcy się przy stole nie znajdzie !
Nazwa turnieju - PokerkingsPL
Wpisowe: 0$ wymagane 100 punktów w miesiącu. Do wygrania - 200$!
Dodatkowo jest zliczana klasyfikacja generalna - najlepszy gracz miesiąca otrzyma koszulkę. Najlepszy gracz roku - walizkę pokerową
Banner promocyjny - rejestracja z niego w CD poker oraz wpisanie coupon code: 50pkings , (lub: 100pkings) pozwala wziąć udział we wszystkich turniejach w pucharze:
Rejestracja do turnieju już jest otwarta, proszę o dyskusję na temat turnieju w tym wątku.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
też mi się tak wydaje
Lubiłem z Wami pograć co jakąś niedzielę jak tylko obowiązki i dziecko pozwoliło a tu lipa.
Z ciekawości zajrzę tuż przed początkiem turnieju i zobaczę ile będzie osób.
No niestety przesadziłem z tą ilością jest 8 osób.. niestety widzisz buba zmiany są konieczne tak mówi nasz wódz
Poziom: 10 HP
1%
2/230
MP
100%
110/110
EXP
31%
7/22
Oskarek [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 18:49
Jerzyczek06, Ciezko było ci ugrac 100pkt? to jest przeciez chwila gry.... jakies 6$ rake na grach cash chyba
Kazdy by chcial za darmo a zmiana bardzo dobra za to ze grasz dostajesz nagrode w postaci mozna nawet powiedziec S&G na 10 osob o 200$
Ja nie widzę w lobby żeby turniej był jutro. Kolejny turniej widzę dopiero z datą 26 lipca. Musze przyznać że trochę jestem rozczarowany tym że brakło dwóch osób, zwłaszcza kiedy w południe okazało się że wreszcie wszystko działa tak jak powinno. Jednak wydaje mi się iż tego dwie przyczyny:
1) Błędy które były na CD Poker przez ostatni miesiąc mogły spowodować iż osoby, które nie grają regularnie na CD nie ugrały punktów licząc na to, że zostaną mimo wszystko wpuszczone.
2) Podobno jest jakaś ogólnopolska awaria neostrady i wiele osób nie może uzyskać połączenia. Być może jest tak, iż niektóre osoby, które ugrały punkty nie miały możliwości zalogowania się i zarejestrowania.
Pytanie teraz co z przyszłym tygodniem? Czy będzie pula 400$? i czy będzie wymagane 200 pkt, czy może lepiej zostawić próg z tego tygodnia, czyli 100 pkt żeby uniknąć powtórzenia sytuacji?
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 01:13
Jak za tydzien nie znajdzie sie 10 osob ktore uzbieraja wymagane punkty to turnieje zostana wycofane. Bo to nie ma najmniejszego sensu i nikomu sie nie oplaca.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Myślę, że się znajdzie. Wczoraj nie dało się cokolwiek robić w internecie, mnie chyba ponad godzinę zajęła rejestracja do tego poker roomu. Nie mówiąc już że wszyscy z neostradą byli całkowicie odcięci.
Glory nie przesadzasz odrobinę ? Odczekaj troszkę (jeszcze jeden miesiąc) i się wszystko wyklaruje (czy turniej zostanie czy też ludzie nie będą chcieli grać na CDP)... wcześniej były wałki ze zliczaniem pktów i masa osób mogła się zrazić a teraz nawet 10 osób nie było jak wszystko zaczęło działać (osobiście niestety nie mogłem tego sprawdzić bo po przygodach w zeszłym miechu stwierdziłem że nie mam czasu na ugrywanie punktów na CDP a do tego nie miałem też odpowiedniej motywacji sądząc że i tak wszyscy zarejestrują się jak leci i mój czas pójdzie na marne)
PS. pomijając problemy ludzi z połączeniem i inne sytuację wyjątkowe myślę że jest trochę osób na tym forum które będą w tym turnieju miała chęć uczestniczyć na obecnych warunkach i turniej będzie odbywać się normalnie...
Poziom: 15 HP
2%
9/488
MP
100%
233/233
EXP
20%
7/35
Oskarek [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 15:16
Moim zdaniem nikt nie ugrywal pkt bo byl pewny ze znowu sie uda bez ugrywania pkt
Dlatego za tydzien na pewno sie odbedzie bo juz beda grac
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2007 Posty: 700 Skąd: Zawiercie
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 15:42
Oskarek napisał/a:
Moim zdaniem nikt nie ugrywal pkt bo byl pewny ze znowu sie uda bez ugrywania pkt
Nie możesz generalizować bo są ludzie co graja na CD i ugrywają punkty dla dobra własnego i forum. Jeśli o mnie chodzi to gram by tam zbudować sobie bankroll, a możliwość jego szybszej budowy poprzez grę w naszych turniejach jest jeszcze większym "motywatorem". Miejmy nadzieję, iż uda się utrzymać ten turniej dla forum.
_________________ Najważniejszy w każdym działaniu jest początek.
Platon
Poziom: 24 HP
3%
40/1353
MP
100%
646/646
EXP
2%
2/68
Oskarek [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 18:18
skuter, no tak i bylo 8 osob ktore wlasnie graja tam bo maja tam kase itp ale wiem ze za tydzien bedzie wiecej
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 00:50
Problem polega na skali - gdy turnieje byly totalnie darmowe gralo 200 osob. Teraz nie ma 10. To obrazuje problem - dla wielu wazny jest tylko freeroll - wejsc, rzucic all-in i liczyc ze moze cos sie uda. Gdy wymaga sie juz pewnego wkladu - ilosc chetnych mega spada.
I stad wzial sie generalnie poczatkowy problem - zbyt malo osob gra na CD by te turnieje sie oplacaly. Mamy jeszcze 10 dni by zobaczyc jak to sie rozwinie, ale na razie jest mega lipa. A poniewaz trwa to juz ponad 2 lata - nie mam argumentow by o te turnieje dalej walczyc.
Los turniejow na CD jest w waszych rekach. 800$ to kwota olbrzymia, wystarczy by znalazlo sie 20 chetnych by o nia grac.
grając czerwcową ligę >> sumiennie dokładałem swoją cegiełkę wymaganych punktów
równoczesnie nie mogłem wyjśc z podziwu że >> znalazła sie ponad setka graczy którzy wejscie do gry otrzymali
100x200pkt=20000pkt
czyli co >> czerwcowy wynik POKERKINGS NA CD to jedna wielka sciema//??
w lipcu do tej pory nie grałem = miałem wakacje
ale widze ze wakacje miało także 90% czerwcowych uczestników turnieju
cóż chyba juz wiem skad ten scisk na plazy
jesli chodzi o rozwiazanie problemu
az sie prosi by na cd poker >> tak jak w przypadku roomów gdzie mamy ligi
założyć zespół wyrabiający rake
wiem >> MOZE TO nie rozwiaze problemu ale na pewno
nie zaszkodzi
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 4 razy Wiek: 27 Dołączył: 29 Kwi 2008 Posty: 720 Skąd: wioska za Bydgoszczą
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 12:21
Moze sprobowac sprawdzonego wariantu i stworzyc grupe CD Poker. Zrob watek, zobaczymy, czy znajda sie chetni, jesli tak to wprowadzic chocby symboliczne wpisowe (tak jak w William Hill) zeby pozbyc sie tego freerollowego motlochu, ktory swoja fatalna gra i zenujacym zachowaniem spowodowal, ze granie w tym turnieju jest po prostu meczarnia. Jezeli sie nie uda to trudno, i tak mamy wiele ciekawych lig - a nie ma zadnego logicznego powodu, dla ktorego ktokolwiek mialby utrzymywac bande pasozytow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum