BTN posts ante 40.00, SB posts ante 40.00, BB posts ante 40.00, UTG posts ante 40.00, Hero posts ante 40.00, MP posts ante 40.00, MP+1 posts ante 40.00, CO posts ante 40.00, SB posts SB 200.00, BB posts BB 400.00
Pre Flop:(920.00)Hero has
fold, Hero raises to 825.00, fold, fold, fold, BTN raises to 3,980.00 and is all-in, fold, fold, Hero ????
przeciwnik nowy przy stole i przez 9 rozdan nic nie zagral. Co robimy w takiej sytuacji? easy snap czy mimo wszystko dajemy mu kredyt?
_________________ So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes
Sam napisałeś, że grasz o FT i żeby wygrać. Więc powinien być call. Tylko, że to też zależy czy te turnieje za $20 to dla Ciebie chleb powszedni, a domyślam się, że tak. Jeżeli byłby to turniej na moich stawkach czyli za $5 to też bym sprawdził. Natomiast jeżeli grałbym ten $20 za jakiś token na przykład. Pewnie bym sfoldował, za duża presja i za wszelką cenę chciałbym dostać się do płatnych. Zakładam więc, że na co dzień grasz takie turnieje. Easy call za 10bb, w razie przegranej zawsze jeszcze masz czym grać.
_________________ "Bywają okazje, gdy zwyczajnie nie można się nie napić." - A. Sapkowski.
Dzieki chlopaki. Ogolnie chodzilo mi o szersze spojrzenie na temat bo jak widac to rozdanie jest raczej hmm 'typowe'. Bardziej chodzi o to jaki bylby standard w wiekszosci takich przypadkow. Czy na unka w takich sytuacjach majac rece 22-99 (moze wezszy zakres?) "standardem" jest tutaj call ktory bylby w long runie EV+? Czy mimo wszystko w long runie taki call jest nieoplacalny? Oczywiscie gdy mam tutaj 30bb> to nie ma tematu ale chodzi mi o to gdy siedziemy na ~20bb.
_________________ So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes
Mi jest ciężko odpowiedzieć, bo nie gram MTT i nie znam zakresów z jakimi goście pushują. Ale Ty często takie rozdania wrzucasz to chyba widzisz z czym oni tam grają i możesz zrobić jakiś zakreś, i potem liczysz sobie w pokerstove.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum