Wysłany: Wto Lut 02, 2010 13:29 2 runda mistrzostw
Już we środę pierwszy turniej nowego cyklu.
Nazwa turnieju "Mistrzostwa Chilipoker", na dniach turniej będzie dostępny w lobby (zakładka Tournaments/Special)
Rejestracja rozpocznie się 48h przed rozpoczęciem
2$+0.2$ , 100$ added
Z wszystkich turniejów (8) zostanie zliczona klasyfikacja generalna. Najlepszy gracz klasyfikacji otrzyma 100$, a top4 zagra w wielkim finale gdzie na zwycięzcę czeka laptop!
Miałem problemy z rejestracją ale na szczęście myliłem się co do supportu chillipoker i co do samego roomu. Profesjonalizm. Jestem juz zarejestrowany także widzimy się o 20 pozdro i do zobaczenia przy stołach
9 Miejsce.
Szczerze mówiąc powinienem się cieszyć bo na początku kilka razy spadałem do shorta. Potem karta zaczęła iść nieco lepiej i udało się dobić do 10k w stacku. Niestety 2x z rzędu przegrane AQs z niejakim Maidenholik i skróciłem się do 4K. Najpierw przegrałem z nim AQs vs 44. Potem to co zrobił pokazało że chyba dopiero się uczy grać. Mam AQs na SB, podbijam 3xbb (Blindy 125-250) i on sprawdza na BB. Flop 89Qtęcza i stawiam go na all-inie. Bez wahania sprawdza z KToff i co....? Oczywiście król na turn. Nie rozumiem takiego zagrania z jego strony ale bywa.
Osobiście powaliła mnie gra "gracza" o nicku przejebka. Tak bezsensownej i nieprzemyślanej gry dawno nie widziałem. Cały czas robi bety pre-flop 3xBB z każdej pozycji. Jak tylko ktoś go przebije, od razu rzuca. W końcu mam AKs i on znowu wali bet 3xBB, raisuje go o kolejne 3BB i o dziwo sprawdza. Flop bodajże 469. Robię cbeta, on odwija all-inem. Wiedziałem że to raczej donk i mógł zagrać nawet 24off ale sprawdziłem. Pokazał 66. Zagralibyście za 6xBB z 66 ze słabej pozycji? No nie wiem. Choć być może to jakiś pros i miał czutkę Nie wiem.
9 miejsce, myślę że mogło być te TOP5 gdyby nie pech w końcówce, ale gdyby nie odrobina szczęścia nie było by mnie na FT.
9 Miejsce.
Szczerze mówiąc powinienem się cieszyć bo na początku kilka razy spadałem do shorta. Potem karta zaczęła iść nieco lepiej i udało się dobić do 10k w stacku. Niestety 2x z rzędu przegrane AQs z niejakim Maidenholik i skróciłem się do 4K. Najpierw przegrałem z nim AQs vs 44. Potem to co zrobił pokazało że chyba dopiero się uczy grać. Mam AQs na SB, podbijam 3xbb (Blindy 125-250) i on sprawdza na BB. Flop 89Qtęcza i stawiam go na all-inie. Bez wahania sprawdza z KToff i co....? Oczywiście król na turn. Nie rozumiem takiego zagrania z jego strony ale bywa.
Osobiście powaliła mnie gra "gracza" o nicku przejebka. Tak bezsensownej i nieprzemyślanej gry dawno nie widziałem. Cały czas robi bety pre-flop 3xBB z każdej pozycji. Jak tylko ktoś go przebije, od razu rzuca. W końcu mam AKs i on znowu wali bet 3xBB, raisuje go o kolejne 3BB i o dziwo sprawdza. Flop bodajże 469. Robię cbeta, on odwija all-inem. Wiedziałem że to raczej donk i mógł zagrać nawet 24off ale sprawdziłem. Pokazał 66. Zagralibyście za 6xBB z 66 ze słabej pozycji? No nie wiem. Choć być może to jakiś pros i miał czutkę Nie wiem.
9 miejsce, myślę że mogło być te TOP5 gdyby nie pech w końcówce, ale gdyby nie odrobina szczęścia nie było by mnie na FT.
Kolego, a widziales, ile mi zetonow zostalo, a z iloma wszedlem ? Nie mialem wyjscia po prostu, a samo zagranie ? Owszem, bylo zle, zreszta nie tylko przy tej okazji nie ustrzeglem sie bledow... Chyba ze trzy razy mialem megaszczescie, choc i kilkakrotnie przegralem niezasluzenie. Coz, to jest poker..., btw: witam wszystkich;)
pozdrawiam i dziękuję za żetony, pozycji nie było za to był stack 66 na AK to teoretycznie coin betowałem sporo rąk bo poziom był żaden, same murki, a sam ft to już w ogóle jakieś nieporozumienie dawno nie widziałem 20 rąk z rzędu bez flopa. A dla Ciebie rada taka że nie samym AK turnieje wygrywano,graniem tight żadnego turnieju nie wygrasz
Pomógł: 13 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2008 Posty: 813 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 00:13
Altey, jeżeli chciałeś przejebke wywalić z tego rozdania to jakoś rewelacyjnie też nie zagrałeś tego AK na preflop... Jeżeli podbiłem z pocketem to czemu nie dołożyć tej samej sumy, za słaby reraise dałeś, jakby tak do 8-9BB to by było OK... I nieważne jakim by był donkiem fold na flopie po jego all inie Ja tym razem na 10 miejscu skończyłem, poprzednio na 12... niby równa forma ale kurde mam wrażenie, że się finałowego nie doczekam, zawsze coś się musi spaprać po wejściu ante ;< Ktoś zrobi tabelę z punktacją potem?
_________________ Jak tam było tak tam było i zawsze jakoś było. Nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było
Kolego, a widziales, ile mi zetonow zostalo, a z iloma wszedlem ? Nie mialem wyjscia po prostu, a samo zagranie ? Owszem, bylo zle, zreszta nie tylko przy tej okazji nie ustrzeglem sie bledow... Chyba ze trzy razy mialem megaszczescie, choc i kilkakrotnie przegralem niezasluzenie. Coz, to jest poker..., btw: witam wszystkich;)
Tak za pierwszym razem miałeś mało w stacku i gry z 44 nie nazywam błędem. Ale wygrałeś tego all-ina i twój stack był już ponad średnią więc zagranie z KToff po tej akcji nazwę po prostu brakiem umiejętności i liczeniem tylko na własne szczęście=ruletką.
KoJack napisał/a:
pozdrawiam i dziękuję za żetony, pozycji nie było za to był stack 66 na AK to teoretycznie coin betowałem sporo rąk bo poziom był żaden, same murki, a sam ft to już w ogóle jakieś nieporozumienie dawno nie widziałem 20 rąk z rzędu bez flopa. A dla Ciebie rada taka że nie samym AK turnieje wygrywano,graniem tight żadnego turnieju nie wygrasz
Był stack? Miałeś praktycznie o połowę mniej żetonów ode mnie ale shortem nie byłeś. Jakbyś walnął all-ina pre-flop to bym nic nie mówił. Ale zagrałeś na chybił trafił tak jak kolega powyżej. Zresztą w temacie ze skargami pojawił się screen z Tobą w roli głównej - ładnie to tak wyklinać innych przy stole?
BTW - po co ja to wywlekam Przecież z mojego gadania nikt lepszym pokerzystą się nie stanie
milo, ze sie przyznales do nicka na Chili. Tym samym wreczam Ci 2 ostrzezenia, za przeklinanie i obrazanie innych w turnieju forumowym.
Wow Pugalos, wielki szacun, doszedles do kasy we wszystkich turkach w ktorych grales?
Tutaj pierwszy, na "miedzy nami..." wyrzuciles mnie na 4 miejscu, w New Depositors na Celebie odpadlem na 35 a ty jeszcze grales... A to pewnie nie wszystkie
Pogratulowac
A dla Ciebie rada taka że nie samym AK turnieje wygrywano,graniem tight żadnego turnieju nie wygrasz
Well... wysoce dyskusyjna teza...
W ostatnich dwoch dniach doszedlem 4x do kasy i wygralem supersatelite grajac ultra solidnego pokera. Pewnie z jednen lub 2 turki bym wygral gdybym nie wlaczyl loose-raise-allinow w nieodpowienich momentach, tylko czekal spokojnie na reke.
Pomógł: 7 razy Wiek: 23 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 371 Skąd: Katowice
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 09:36
A ja 21 miejsce to mało istotny fakt najlepsze jest to że znowu przegrałem rozdanie z Sebola xD tym razem kolor z flopa fakt faktem 10,5 miałem Na flopie 3 kara Sebola miał Krola karowego i niestety na turnie doszło 4 karo xD.
A dla Ciebie rada taka że nie samym AK turnieje wygrywano,graniem tight żadnego turnieju nie wygrasz
Well... wysoce dyskusyjna teza...
W ostatnich dwoch dniach doszedlem 4x do kasy i wygralem supersatelite grajac ultra solidnego pokera. Pewnie z jednen lub 2 turki bym wygral gdybym nie wlaczyl loose-raise-allinow w nieodpowienich momentach, tylko czekal spokojnie na reke.
Święta racja stawisz gram tak ostatnio i płatne w większości turków osiągam nie angażując się w wątpliwe coinflipy i bezsensowne rozgrywanie śmieci licząc na fartownego flopa.
Dodam ,że wczoraj grałem 3 turki jednocześnie i jeszcze film oglądałem akurat się skończył jak miałem HU w forumowym turku.
Święta racja stawisz gram tak ostatnio i płatne w większości turków osiągam nie angażując się w wątpliwe coinflipy i bezsensowne rozgrywanie śmieci licząc na fartownego flopa.
Dodam ,że wczoraj grałem 3 turki jednocześnie i jeszcze film oglądałem akurat się skończył jak miałem HU w forumowym turku.
Zauwazylem jak grasz, z reszta ja ostatnio rowniez wrocilem do takiego "murkowatego" stylu, szczegolnie, ze w koncowkach turniejow zdecydowanie latwiej kogos wyblefowac, a twoje raisy maja wieksze powazanie. Musze jeszcze tylko wyeliminowac glupkowate i kosztowne zagrywki w srodkowej fazie, bo czasem za bardzo chce sie nastackowac i wbijam niepotrzebne cbety, za duze reraisy itp.
Jeszcze raz graty za Twoje wyniki. btw. jakie miejsca w 2 pozostalych turkach?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum