Wogole ten pomysl z punktami jest chory. Takimi akcjami tylko tracicie użytkowników zamiast ich zdobywac. Dzis zagra pewnie ok 15 osob. Zal.pl To ma byc turniej dla forum? Chyba raczej dla wybrańców z forum. Nie po to zakładałem konto z waszego linka, żeby teraz nie mieć z tego żadnych przywilejow. Po drugie sa jeszcze jakies problmey z punktami. Czyli znajac zycie punkty trzeba wyrabiac z tydzien wsczesniej. Ehh
ahahahaha chcesz pojechac po ambicji ?? lol Forum to nie instytucja charytatywna ... zreszta chyba nawet nie warto zwracac uwagi na takich " uzytkownikow ' i ich wypociny
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 16:30
@krzesimil
pierwswza niedziela 0 CD pkt, pozniej co tydzien 50, 100, 200, i raz na jakisc zas 400 w piata niedziele
, tak ze w kazdym miesiaccu bedzie conajmniej 1 tydzien na wyrobienie chociaz na przyszły i tak dalej.
@Duch_1988
dla jakich wybrańców?? ile Pokerkings.pl rozdało darmowych depozytów [21 $ + 20 instant + 20 za CD pkt] ?? całkowicie niezorzumiale sa twoje pretensje. A Turniej bedzie ciekawszy jak bedzie grało nawet te 15 osób, ale co umieja grać, to bedzie bedzie prawdziwy forumowy freeroll, a nie taki zwykły z masa fhsów i donków.
A swoja droga to frekwencja nie bedzie spora, do tej pory całe 7 osób. zeby sie jeszcze 3 znalazły bo beda jaja. Z tego co pamietam z zeszłego tygodnia to juz było cos około 100 w tym momencie. Tak ze całkowicie trafiona zmiana, bo niewieli graczy do pokonania a kaska fajna. Prawie jak S'n'g za z BI ~15$
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 17 razy Wiek: 30 Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 1467
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 18:53
Czytajcie proszę uważnie i ze zrozumieniem.
Aby zagrać, trzeba być:
1. Z bannera.
2. Mieć ugrane w danym miesiącu: 0, 50, 100, 150, 200 punktów CD, w zależności od tego, o której niedzieli rozmawiamy.
Jeśli spełniacie na pewno oba warunki a nadal Was nie wpuszcza - PW do adminów. Bo sporo postów "czemu mnie nie wpuszcza ?!?!11!!1one!11oneone!" się porobiło...
EDIT: swoją drogą, 50 punktów faktycznie okazało się restrykcyjne. Za 10 minut turniej, a jest nas 15 zarejestrowanych . Total
_________________ Posty wyrażają poglądy. Proszę o weryfikację faktów przed wcielaniem w życie.
Wogole ten pomysl z punktami jest chory. Takimi akcjami tylko tracicie użytkowników zamiast ich zdobywac. Dzis zagra pewnie ok 15 osob. Zal.pl To ma byc turniej dla forum? Chyba raczej dla wybrańców z forum. Nie po to zakładałem konto z waszego linka, żeby teraz nie mieć z tego żadnych przywilejow. Po drugie sa jeszcze jakies problmey z punktami. Czyli znajac zycie punkty trzeba wyrabiac z tydzien wsczesniej. Ehh
Ależ właśnie masz przywileje i to duże. Możliwość grania co tydzień we freerollu o 200$ z doświadczonymi graczami i grającymi na bieżąco w pokera jest większym przywilejem niż granie w turnieju na 170 osób gdzie 150 to donki...Forum zależy na tym żeby mieć nowych użytkowników ale takich którzy coś wniosą swoją obecności i grą oraz dadzą forum jakiś rake. Jak napisał Mx to nie jest fundacja charytatywna. A na CD i tak tyle kasy rozdali że wkońcu musiało to się tak skończyc
wheeny napisał/a:
swoją drogą, 50 punktów faktycznie okazało się restrykcyjne. Za 10 minut turniej, a jest nas 15 zarejestrowanych . Total
50 punktów to spacerkiem idzie zrobić. Niestety że jest to pierwszy turniej okazuje się że pojawiają się jakieś błędy. podejrzewam że kolejne 15 osób nie może się zarejestrować tak jak ja mimo ugranych punktów:/ A tak się nastawiłem na turek który by przypominał turniej na Chili - mało graczy i ładna sumka...Pozostaje wierzyć iż za tydzień problemu nie będzie...Powodzenia tym którym udało sie zarejestrować.
Jakiś problem chyba rzeczywiście jest ponieważ ja (i nie tylko ja z tego co widziałem) również ugrałem spokojnie ponad 50pktów i również nie mogłem się zarejestrować. Niestety Glory jest nieosiągalny a jedynie z tego co się orientuję to on może coś na to poradzić...
Zastanawiam się tylko jak to wpłynie na klasyfikację generalną bo chyba nikt nie powie że jest to całkiem sprawiedliwe że jedni mogli zagrać a inni nie mimo spełnienia warunków
Pomógł: 7 razy Wiek: 23 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 368 Skąd: Katowice
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 19:23
Ja powiem tylko jedno niektóre osoby ladnie klamia ze niby uzbieraly pkt Fajna sciema
Ja sam mam pkt CD ale niestety w tym tyg wymaganych nie zdobylem . Ale z ciekawosci pare osob przeswietlilem i z przykroscia stwierdzam ze klamia. Wystarczy wejsc na http://www.sharkscope.com i juz wszystko sie wie.
Nie wiem co Ci mówi sharkscope.com ale już kilka razy widziałem spore rozbieżności między tym co ugrałem a tym co tam było wyświetlane dlatego nie wierzyłbym mu w 100% poza tym myślę że nie problem jest udowodnić że ktoś nie ugrał pktów osobie która organizuje taki turniej... (jak również w drugą stronę bardzo łatwo jest udowodnić że odpowiednią ilość pktów się ugrało ponieważ bez problemu można zrobić wyciąg z historii)
Śmieszy mnie twoja wypowiedź ale niestety przed wojskiem też tak myślałem nie znasz podstawowych zasad, nie jest istotne co się zmieniło; dla ludzi którzy dostali taki a nie inny dostęp wszelkie zmiany powinny być nieistotne oni już poświęcili swój czas i dostali tak sformułowne postanowienia a nie inaczej ( widać 15 osób - może należałoby powiedzieć kolesiów którzy grają w dzisiejszym turnieju to wszystko na co Was stać (ciekawe jaką rake wygenerowali - ja w ubiegłym mc 1300 dolców ale to pewnie mało)jeżeli nie rozumiecie co znaczy słowo dane ludziom tak będą wyglądać wsze turnieje. co do zasady i rake itp nie jest to istotne - należy w momencie przedstawiania zasad napisać i przewidzieć to co będzie się dziać na tym polega marketing i zawieranie umów> Tylko Ci którzy są zadowoleni będą przynosić pożytek dla forum ale niestety Wy ufacie tym co piszą farmazony mając po 18-22 lat POWODZENIA - następny turniej dla kolesiów zgromadzi 9 osób ciekawe czy się odbędzie.
Jerzy Szymański
niquote="Altey"]Sam pomysł super. W końcu będzie można pograć z ludźmi którzy grają regularnie a co za tym idzie zdobywają doświadczenie i umiejętności. Formuła turniejów z coraz większą ilością ugranych pkt bardzo mnie cieszy. Właśnie odblokowali mi konto na CD także myślę że już za tydzień zagram
A co do wypowiedzi co niektórych - W KOŃCU ZNALAZŁ SIĘ NA WAS SPOSÓB noobki, jednopostowcy, donki i fishe. Istnieje jednak jakaś sprawiedliwość = chcesz zagrać? Naucz się grać za własne pieniądze [/quote]
Pomógł: 7 razy Wiek: 23 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 368 Skąd: Katowice
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 20:10
Ja nie chce się z nikim kłócić bo to nie na tym polega. Fakt nie ugrałem tych pkt ale przynajmniej umie się do tego przyznać a niektórzy chyba kłamią a to jest niefajne. A co do stronki jest ona uważana w światku pokerowym za jedną z najlepszych więc słaba nie jest. Koniec offtopa przyjdzie Glory to wszystko się wyjaśni
Panie Jerzy za przeproszeniem pieprzy pan ;]
Ja nie gram w tym turnieju bo nie mam nic na cd poker ale nie narzekam. Jeżeli kiedyś wpłacę to będę wiedział że od 2. niedzieli danego miesiąca pogram z graczami pokera a nie freelowcami, dla których każde suited to monster.
ja nie miałem problemów z rejestracją, 9 miejsce, cóż... KK vs AA, paradoksalnie wolał bym nie mieć w takich sytuacjach KK... ale nie, to nie zależy od farta...
Poziom: 4 HP
0%
0/61
MP
100%
29/29
EXP
18%
2/11
Oskarek [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 22:53
Jerzyczek06, generujesz taki rake a nie mozesz zrobic marne kilka $ rake by miec 50 pkt? Z reszta jak ja bym taki rake generowal to nawet bym nie gral w takich freerollach...
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8350 Skąd: Saragossa
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 23:51
Jerzyczek06, czlowieku wez sie ogarnij bo to co piszesz wyglada na zwykla prowokacje. Jako forum mielismy dwie opcje - albo turniejow nie bedzie, albo bedzie wymog punktowy. Ktora opcje wedlug Ciebie nalezy wybrac by byc w zgodzie z deklaracja "dozywotni udzial w naszych turniejach"? A moze powinnismy zlikwodowac caly cykl i zrobic nowy, pod nowa nazwa dla zupelnie nowych osob tylko po to by żyć w zgodzie z obietnicą?
I idac dalej - czy widziales by w naszych turniejach gral ktos poza osobami zapisanymi z bannera? Nie, i wlasnie to jest ten przywilej o ktorym wposminalismy w momencie zachecania do rejestracji. Turnieje są zamknięte dla wąskiej grupy osób i pomimo problemów - wciąż są darmowe.
Punkty - generalnie dziala to tak ze pracownik CD poker w jakims momencie patrzy w rejestr i wyciaga liste naszych graczy ktorzy ugrali ponad ilosc wymaganych punktow. Nie wiem kiedy to sie dzieje (zakladam ze w niedziele rano), tak wiec poniewaz dzieje sie to wczesniej - w turnieju nie zagraja juz osoby ugwywajace punkty na ostatnia chwile.
Ja nie mam w to zadnego wgladu ani zadnej mocy sprawczej by kogos do gry wciagnac.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2007 Posty: 700 Skąd: Zawiercie
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 18:58
W moim przypadku rejestracja odbyła się bez problemu z racji ugranych punktów na początku tygodnia poprzedzającego turniej. Szansa wygrania okazała się duża z racji zarejestrowanych tylko 16 graczy, co z jednej strony było oczywiście korzystne, natomiast szkoda, że było nas tak mało. Sama gra okazała się bardzo interesująca ze względu na brak all - inowców jak i z powodu atmosfery przy stolikach. Tekst gracza o nicku "bedebogaty" proszącego o umożliwienie wygrania turnieju z racji braku $$$ na CD rozbawił każdego, natomiast mnie samego wprawiła w zachwyt jak i dobry humor insynuacja jakoby ja czyli skuter to glory. To zapewne z racji podobnej konstrukcji nick'a jaki mam na CD, a mianowicie skuterpkingspl -przyznaję, że podpatrzyłem taką formę reklamy forum właśnie u Glorego.
W czasie gry grałem to co sobie wcześniej założyłem i tylko raz mając AQs na early po moim podbiciu w grze pozostało jeszcze dwóch graczy i stół podarował AxxxA i wygrał gracz mający KK na ręku z powodu mojego zerwanego połączenia, a byłoby dwóch graczy mniej.
To jeszcze bardziej zmotywowało mnie do gry, a efekt w załączonym pliku
_________________ Najważniejszy w każdym działaniu jest początek.
Platon
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 21:02
gratulacje!!!
ja odpadłem jakos 7?? albo 8 cos kolo tego.
2die AQ pod rzad, jako short tylko allin z ~1000 stackiem moglem zgrac, BB cos okolo 200,
na pierwszym UTG+1 AQoff, all in - w tym momencie mialem cos okolo ~ 600 , all fold
na drugim UTG:
mialem cos okolo ponad 1 K stack,
AQs vs KJoff
flop
niskie numerki
: niepokojący bo ani mi ani przeciwnikowi,
turn K, i tylko A mógł mnie na riverze uratowac, ale nie doszedl niska karta na koniec, i out z turka
Z poczatku karty nie szły, moze mialem 4-5 dobre rece:
z poczatku TT jakies sie trafilo;
JJ, to K wpadl na flop, ale c-bet wyjasnil sprawe i zgadnolem 4bet preflop, potem TT
i pare KJ KQ, AT, ale nie gralem, bo albo brakowalo pozycji albo 4bet przedemna byl.
Moze w przyszylm tygodniu bedzie lepiej, cdpkt ugrane. Zeby mnei tylko wpusciło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum