Szczerość do bólu
-
Sudowoodo
- -#pretendent

Szczerość do bólu
David Apostolico stara się zwrócić uwagę na to czy jesteśmy szczerzy wobec samych siebie. Zauważa, że łatwiej jest przyznać się do małego błędu niż dużego. Trudno oceniać przez to własną grę. Nikt nie lubi przyznawać się do błędu. Im większa kwota tym łatwiej nam szukać różnych usprawiedliwień aby przekonać samych siebie, że podjęliśmy słuszną decyzję. Kiedy oceniamy własną grę spróbujmy zdobyć się na szczerość wobec siebie. Każdy potrafi uznać, że popełnił mały błąd. Musisz zdobyć umiejętność przyznania się do dużych błędów aby dalej uczyć się i rozwijać swą grę.
- Mlody
- -#zasłużony

No to chyba jestem na dobrej drodze bo ostatnio zaczynam sie godzic z porazkami i analizuje co zrobilem nie tak.
Zlapalem sie nawet na czyms:
Zagralem all ina z QQ i sprawdzil mnie gracz z AK
szczesliwie dla niego na river pojawil sie A, ten moment oczekiwania kiedy pojawi sie karta na river jest zawsze okropny i nawet czulem ze cos sie stanie. Kiedy zobaczylem rezultat po prostu klasnalem w rece, usmiechnalem sie i przeszedlem na tym do porzadku dziennego.
Odkad gram troche live i widzialem juz rozne dziwne rzeczy przestaje obwiniac pokerroomy o bad beaty a zrzucam to tylko na brak szczescia:P
Zlapalem sie nawet na czyms:
Zagralem all ina z QQ i sprawdzil mnie gracz z AK
szczesliwie dla niego na river pojawil sie A, ten moment oczekiwania kiedy pojawi sie karta na river jest zawsze okropny i nawet czulem ze cos sie stanie. Kiedy zobaczylem rezultat po prostu klasnalem w rece, usmiechnalem sie i przeszedlem na tym do porzadku dziennego.
Odkad gram troche live i widzialem juz rozne dziwne rzeczy przestaje obwiniac pokerroomy o bad beaty a zrzucam to tylko na brak szczescia:P
-
Sudowoodo
- -#pretendent

Trudno powiedzieć, że popełniłeś w tym rozdaniu błąd. Choć na pewno takie rozdania są irytujące
Jednak jeśli korzystasz z Poker Trackera zobaczysz, że jednak AA, KK i QQ przynoszą największy zysk. U mnie np. te 3 ręce to ponad połowa wszystkich wygranych. I teraz nawet przy all-in preflop z AA, gdy przegrywam, to przyjmuje to spokojnie.
Może dlatego, że stawki są jeszcze niskie
Jednak jeśli korzystasz z Poker Trackera zobaczysz, że jednak AA, KK i QQ przynoszą największy zysk. U mnie np. te 3 ręce to ponad połowa wszystkich wygranych. I teraz nawet przy all-in preflop z AA, gdy przegrywam, to przyjmuje to spokojnie.
Może dlatego, że stawki są jeszcze niskie
- Fanatyk
- -#VIP

Analiza własnych poczynan to droga do sukcesu . Kazdy kto gra ma swiadomosc
że najwięcej sie człowiek uczy na własnych błędach . Oczywiscie trzeba znaleźć te błedy
, a raczej chciec je znaleźć . Na poczatku niewielu graczy ma ochote przebijać sie przez setki rozdan i analizować swoja gre .Myśle ze to jest jeden z wiekszych błedów poczatkujacych , po porażce conajwyzej pamietaja kwote jak przegrali i jakie "fish" miał
szczescie , nastepnym razem bede gora . Warto się zastanowić nad podjęta decyzja , nawet wygraną czy była słuszna , czy tylko szczęśliwym zrządzeniem losu . Żeby ustalić czy dobrze
rozegraliśmy dana partie , należy pytać innych bardziej doświadczonych , napewno znajdzie sie ktoś kto spojrzy z boku krytycznym okiem i wystawi opinie .Myśle że gdy chcemy coś osiągnąć w pokerze to trzeba jak napisał autor posiadać lub wytrenować umiejętność przyznania się do małych błędów i duzych porażek .
że najwięcej sie człowiek uczy na własnych błędach . Oczywiscie trzeba znaleźć te błedy
, a raczej chciec je znaleźć . Na poczatku niewielu graczy ma ochote przebijać sie przez setki rozdan i analizować swoja gre .Myśle ze to jest jeden z wiekszych błedów poczatkujacych , po porażce conajwyzej pamietaja kwote jak przegrali i jakie "fish" miał
szczescie , nastepnym razem bede gora . Warto się zastanowić nad podjęta decyzja , nawet wygraną czy była słuszna , czy tylko szczęśliwym zrządzeniem losu . Żeby ustalić czy dobrze
rozegraliśmy dana partie , należy pytać innych bardziej doświadczonych , napewno znajdzie sie ktoś kto spojrzy z boku krytycznym okiem i wystawi opinie .Myśle że gdy chcemy coś osiągnąć w pokerze to trzeba jak napisał autor posiadać lub wytrenować umiejętność przyznania się do małych błędów i duzych porażek .
- M@jkel
- -#VIP

Ja po pewnym czasie gry w pokera rowniez zaczalem podchodzic do tego jakby z dystansem. Staram sie nie rozpamietywac nieszczesliwych przegranych ani nie wspominac szczesliwych wygranych bo po prostu nie ma sie z czego cieszyc. Nawet jesli sie wygra rozdanie w ktorym dalo sie wciagnac w gre przeciwko duzo mocniejszej karcie i wygra sie na "na riverze" to jednak przede wszyskim trzeba sie puknac w czolo i powiedziec "ok wygralem ale mimo wszystko popelnilem blad" i starac sie takich bledow nie popelniac w przyszlosci bo nie zawsze moze nas uratowac river. Analogicznie nalezy postepowac w przeciwnych sytuacjach gdy przegrywamy z duza mocniejsza reka. Ok przegralismy ale bledu nie popelnilismy. Mnie najbardziej ciesza takie wygrane ktore wynikaja z mojej dobrej gry a nie ze szczesliwych kart wspolnych..