[NL][5,5$] JJ

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

[NL][5,5$] JJ

Postautor: jon124 » 13 kwie 2012, 13:10

IPoker No-Limit Hold'em Tournament, 10/20 Blinds (10 handed) - IPoker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

CO (t1500)
Button (t1490)
SB (t1480) solidny przeciwnik 13/6 po 230h 3bet total 5% z SB 19% (jednak to wyrobione z obrony przed stealem gdzie ma 20%)
BB (t1500)
UTG (t1500)
UTG+1 (t1500)
Hero (UTG+2) (t1500)
MP1 (t1500)
MP2 (t1530)
MP3 (t1500)

Hero's M: 50.00

Preflop: Hero is UTG+2 with JObrazek, JObrazek
2 folds, Hero bets t80, 5 folds, SB raises t190, 1 fold, Hero calls t120

Flop: (t420) 6Obrazek, 10Obrazek, 9Obrazek (2 players)
SB bets t220, Hero raises t520, SB raises t1060 (All-In), Hero folds

Total pot: t1460

Pre podbijam standardowo i decyduję się sprawdzić bo mam przewagę pozycji. Na flopie przebijam by przekonać się czy to nie po porstu zwykły cbet z np. AK, AQ czy nawet AJ (cbet 100% (4) ). Jestem praktycznie comited, ale jednak odpuszczam jako że jestem pewien, że jestem mocno z tyłu. To jest pierwszy poziom i wciąż zostaje mi ponad 30bb na walkę.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 13 kwie 2012, 13:43

Ja mam w dupie i folduje preflop na typowego rega (a na takiego ziomek wyglada), wg mnie on nigdy tam nie 3betuje light z SB na pierwszym lvlu vs ep open.
Call preflop prowadzi do mnostwa niewygodnych sytuacji wiec lepiej po prostu zrzucic (tracisz 80, nic sie nie dzieje).

Postflop to wyglada sick. Zamieniasz overpare w blef w sicie za 5$ na pierwszym lvlu, zgadzam sie z agrumentacja i raczej nigdy nie jestes tu z przodu (ewentualnie z AKss masz flipa). Jak dla mnie troche zbyt kombinowane zagranie jak na pierwszy lvl sng.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 13 kwie 2012, 16:32

sorki za oftop
jaki masz hud ?

a co do powyższego dodam tylko że zawsze jeszcze zdarzy się lepsza okazja na samym początku takiego turka gram skałę i nie dał bym się wciągnąć w alka z JJ

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 13 kwie 2012, 17:42

HM

nick/hands
VPIP/PFR/Steal/FtPFR
AgF/CBet/WtSD

plus powstawiane kolorki dla 2 linijki :P
jakoś tak teraz nie jestem w domu więc dokładnie nie pamiętam

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 13 kwie 2012, 18:07

M@jkel pisze:Ja mam w dupie i folduje preflop na typowego rega (a na takiego ziomek wyglada), wg mnie on nigdy tam nie 3betuje light z SB na pierwszym lvlu vs ep open.
Call preflop prowadzi do mnostwa niewygodnych sytuacji wiec lepiej po prostu zrzucic (tracisz 80, nic sie nie dzieje).

Majkel nie do konca sie z Toba zgodze w tym momencie. Imo fold na preflopie wyglada słabo. Na wielu flopach z pozycja moze my pule wygrac o ile w jego zasiegu bedzie dosc czesto Ax, przy trafieniu seta a u niego over para lub top para, czesto wygramy stack.

Rozwazajac sytuację to po zagraniu call PF to na flopie gralbym plaski call zamiast raise. Raise powoduje, ze tylko lepsze uklady nas sprawdzaja a call da szanse, ze na turnie gosc poczeka jak blefowal, ewentualnie na second barell zrzucamy sie (w porownaniu z raise na F kilka zetonow wiecej zostaje)

Co do Twojego zagrania na Riwer - mysle, ze bez informacji ze jest on w stanie zagrac tak z AK tez bym zrzucil bo jestesmy z tylu i to mocno, gramy pewnie przeciw QQ+, moze JJ - ale mala szansa :)

Wróć do „Sit'n Go full ring”