Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 2717 Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 01:52
Sith - Glory 2-1
Pierwsza runda glory sie ladnie odbudowal (alliny na turnie) - mial dwia overkarty i draw do koloru - ja mialem parke - doszla mu wyzsza - potem troche potiltowalem i bylo 0-1
W drugiej rundzie przy stacku 750 wygralem coina AT na 77 chyba - potem coina KT na 77 chyba - bylo 1-1
Dogrywka - powoli udawalo mi sie wyblindowywac glorego - w koncu slowplayowal KK i dal mi dozbierac do 2 parek - co dalo wynik 2-1
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8496 Skąd: Saragossa
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 02:04
Jedynie co mnie w tym pojedynku cieszy to dobry call z tymi dwiema overcardami na turnie. Kradlem za 300, dostalem all in i na szybko policzylem ze mam call 300 do puli 1700. Wlasciwie to bylem pewny ze masz tripsa i tylko kolor mnie ratuje, ale i tak te 20% bylo tu oplacalne. A ze okazalo sie ze tych outsow mam wiecej (tak z pol tali, bo jakby sie board ponownie parowal to wygralbym Q high) to wyszlo jeszcze lepiej.
Update - 2x przegralem AT vs 77. Ot, taki dzis dzien.
Gratuluje, przyjales bardzo ciekawa taktyke ktorej ani troche nie pochwalam (bo za duzo schematu) ale ktora okazala sie skuteczna.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 2717 Skąd: Łódź
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 09:37
glory glory man united napisał/a:
Gratuluje, przyjales bardzo ciekawa taktyke ktorej ani troche nie pochwalam (bo za duzo schematu) ale ktora okazala sie skuteczna.
Tez jej nie pochwalam - zwlaszcza taka ilosc raise bez pozycji jest niebezpieczna - ale nawet na minraise czesto zrzuciales flopy ktore limpowales - wiec mialem na pewno podstawy do takiej gry... Poza tym ostatnio gram dosc duzo HU na niskie stawki - a tam tak naprawde schemat tego typu przy dosc pasywnym przeciwniku sie sprawdza
A call oczywiscie poprawny - dorzucic 300 przy puli 1700 majac 25% szans - easy all-in... co nie zmiania faktu ze w tilta lekkiego mnie to wpedzilo...
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8496 Skąd: Saragossa
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 15:16
SithJarr, leee, no to jednak nie mialem pół tallii bo tylko jedna overcarda. A przy takim boardzie to ponowne parowanie nic mi nie dawalo. Jednak raz na cztery wchodzi
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 15:25
glory glory man united napisał/a:
SithJarr, leee, no to jednak nie mialem pół tallii bo tylko jedna overcarda. A przy takim boardzie to ponowne parowanie nic mi nie dawalo. Jednak raz na cztery wchodzi
Dlatego tak naprawde soft nam wyrownal - mi weszly dwa coin 50% - dwa na raz tez wchodza raz na 4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum