[10+1 sng sup turbo] [Q3s]

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

[10+1 sng sup turbo] [Q3s]

Postautor: piotrek_nowy » 03 gru 2010, 16:57

Testuje troszke super turbo sng na entraction, 1250 zetonow na start, 2 min lvle, 2 miejsca platne.

Co robimy w takiej sytuacji?

***** Hand History for Game 1969388561 ***** (Entraction)
Tourney Hand NL Texas Hold'em - Friday, December 03, 04:10:18 ET 2010
Table 1011000VIP(10) Super Turbo Sit Go 9460383 1 (Real Money)
Seat 3 is the button
Seat 2: above20 ( $1725.00 USD )
Seat 3: gabyota ( $1366.00 USD )
Seat 5: FranceKing ( $4409.00 USD )
FranceKing posts small blind [$200.00 USD].
above20 posts big blind [$400.00 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to above20 [ :Qh :3h ]
gabyota raises [$1366.00 USD]
FranceKing calls [$1166.00 USD]
Ostatnio zmieniony 03 gru 2010, 16:59 przez piotrek_nowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 03 gru 2010, 17:23

zrzucam to

zostaje Ci 1300 sit za 11E więc grają ludzie w miarę ogarniający w dodatku jest short który prawdopodobnie odpadnie. W takich sitach chodzi głównie o to żeby pushować za pierwszego nawet z any two

Jeżeli koleś to przeżyje to teraz będziesz na SB jak będzie fold push any two w wypadku kiedy short się utrzyma na sb będziesz mógł się jeszcze raz zrzucić. Chociaż ja mając tam 1100 pósz any two

na pewno nie calluje tego z Q3s na trzeciego bo to po prostu nie ma sensu dla mnie

Może grałbym call tam z jakimiś siuted connected typy 87s 98s t9s . Q3 będzie zbyt często zdominowane.

piotrek_nowy, polecam SnG Wizadra do analizy takich sytuacji :)

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 04 gru 2010, 12:56

Takze jestem za foldem, mimo iz oddsy byly dosc zachecajace to ruch nieoplacalny, dawalbym Ci kolo 15-20% na wygranie tego rozdania. Dadzio dobrze opisal rozdanie

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 04 gru 2010, 13:34

A to nie jest tak ze powinienem dazyc do wyeliminowania tego gracza juz teraz, bo jesli odpuszcze blinda a on sie podwoi, to wygladam dosc miernie na blindach 300/600.

Wiadomo ze on mnie na takim stacku targetuje z any2, wiec jego zakres na pewno bije. Bigstack ma cos w stylu broadwaye i oczywiscie any pair i any ace, wiec tez nie musi byc najgorzej. A rzecza priorytetowa powinno byc dojscie do miejsc platnych w takiej sytuacji.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 04 gru 2010, 18:15

Po pierwsze czy ja dobrze widze te rozdanie:
Ty masz BB, big stack sb, smalles stack wali all ina z buttona i zostaje sprawdzony przez SB. <?>
No ale przeciez masz juz sprawdzenie jego all ina, wiec czemu tak chcesz sie uprzec na call? Juz i tak wygladasz dosc miernie z tym stackiem nawet na 200/400, no ale tu masz wlasnie okazje dostania sie do kasy, oczywiscie trzeba walczyc o pierwsze, no ale bez przesady, nie w takiej sytuacji, gdy mamy spore szanse na zalapanie sie do kasy bez udzialu w rozdaniu. Gosc prawdopodobnie kradnie z any2, a big stack sprawdza go z A high albo 2 face cardami, wiec daje mu jakies 60%, Twoj call jest tu wg. mnie bezsensowny.
"A rzecza priorytetowa powinno byc dojscie do miejsc platnych w takiej sytuacji." - no to sam zaprzeczasz sobie jak chcesz tu callowac.
W nastepnym rozdaniu to Ty bedziesz walil all ina z any2 i mial szanse na zwrocenie sobie tego blinda, ktory straciles w tym rozdaniu.

Pozdrawiam!

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 04 gru 2010, 22:02

Chodzi mi to ze callujac na drugiego w tym spocie znacznie zwiekszam szanse na wyeliminowanie tego shorta niz jakby gral vs tylko bigstack.

Sprawdzilem trafilem dwie pary z flopa i ok :D Ale w sumie chyba jednak powinienem zrzucic, chociaz ciagle dla mnie to takie graniczne zagranie.

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 05 gru 2010, 09:40

Turnieje Sng short hended rządzą się swoimi prawami - tym bardziej kiedy są rozgrywane w formulę turbo...

Przy wyższych blindach 90% ataków allinowych jest z "any two" i pytanie jedyne jakie się pojawia to czy rywal dostanie taką kartę z którą odważy się callnąć...

W związku z tym że w grze jest was 4 a są tylko 2 miejsca płatne - i big stack dołożył już do shorta to sam call jest zagraniem dość wątpliwym gdyż na flopie jak big stack mądry mógłby grać dalej stawiając tym samym ciebie na allinie - i twoje prognozy co do tego by 2 na 1 było by zabić shorta mogły by paść w gruzach...

Call mógłby być oczywisty w fazie bubla...

Tyle odnośnie kwestii czysto teoretycznych... Poker to jednak gra w której biorą udział ludzie i to oni podejmują decyzję... Ty odważyłeś się sprawdzić... Trafiłeś... Wygrałeś...

Tak mi się wydaję że powiedzenie do "do odważnych świat należy" ma duże pokrycie z rozgrywką pokerową...

Wróć do „Sit'n Go short handed”