A ja przypomniałem sobie dlaczego nie gram w forumowych freerollach od ostatnich kilku miesięcy. Donkarstwo straszne, choć na początku na stole była większość starych wyjadaczy. Udało mi się podwoić, ale jak tylko doszli nowi to się zaczęło.
na moich stołach do pierwszej grupy zaliczali się gracze, którzy na tym forum mają po 500 postów i więcej co było dla mnie niezłym zaskoczeniem -> jak można tak grać z takim stażem, ale w sumie może pykali to sobie 4 fun, wtedy jestem w stanie zrozumieć.
ja wyciągnąłem jedną lekcję - mając spokojne >30BB podbiłem z QQ na co kubusdagus mi się odwinął za jakieś 25BB, w każdym razie push overbet, no to wiedziałem już, że jestem z przodu, bo KK i AA by przebił zapewne, pytanie czy warto się stakować mając parę procent więcej w turku tego typu, gdzie liczą się punkty do klasyfikacji. włączyła mi się gamblerka i sprawdziłem wiedząc, że idę na flipa z AK, no i spadł mu ten as przy okazji gratulacje
TheBluffPL, wiesz ilość postów nie zawsze musi się równać skillowi, albo np są to gracze którzy nie grają MTT a już napewno nie freerolle i wtedy taka gra jest bardzo ciężka, jak ktoś gra krótkie stoły cash gdzie jest agresja agresja i raz jeszcze agresja a tu trzeba grać freeroll i tak nie szaleć bo można łatwo wylecieć za barierki
Ja mimo że MTT gram ( właściwie praktycznie same MTT gram ) to przegrałem z własnej winy przeczekując flop z QQ mając overparę, a na turnie A już nie wywaliłem do AI shorta i sam stałem się shortem
TheBluffPL, wiesz ilość postów nie zawsze musi się równać skillowi, albo np są to gracze którzy nie grają MTT a już napewno nie freerolle i wtedy taka gra jest bardzo ciężka, jak ktoś gra krótkie stoły cash gdzie jest agresja agresja i raz jeszcze agresja a tu trzeba grać freeroll i tak nie szaleć bo można łatwo wylecieć za barierki
Ja mimo że MTT gram ( właściwie praktycznie same MTT gram ) to przegrałem z własnej winy przeczekując flop z QQ mając overparę, a na turnie A już nie wywaliłem do AI shorta i sam stałem się shortem
ps. Kasandrito to ja (odnośnie do Między nami Polakami)
rzeczywiście masz niefart do mnie, chyba wszystkie flipy ze mną przegrałeś, do tego wczoraj sprzedałem nawet dwa suckouty na FT co mi się nigdy nie zdarza (ogólnie rzadko kiedy suckoutuje ) np. ten resteal push z buttona z A8s vs AKo (męczyło mnie raisowanie tego gościa ) i 8 na flopie.
No niestety dostawałem od ciebie wczoraj ostro z czym bym nie zagrał, ale wiesz za długo w to gram aby się obrażać albo przejmować takimi sprawami to jest właśnie poker gdyby zawsze wygrywała lepsza ręka nie było by suckoutów to było by to nudne
PS: Napisz na PW jak skończyłeś ostatecznie
PS2: Do zobaczenia w kolejnym turnieju ligowym all
Niestety nie moglem zagrac, bo nie bylo mnie w domu przez ostatnie 3 dni.
Ciekawe czy w ogole bede mogl zagrac - bo nie jestem pod forum, ale na poprzednich turniejach moglem grac. Jak widac wiele nei stracilem, bo nei spodziewalem sie az prawie 80 graczy! Niestety trzeba bedzie walczyc o generalke bez pierwszego turnieju:)
PS. Zaczynam ponownie gre na Chili.
Pozdrawiam Chill'outerów ;P
_________________ Zeby wygrywac
-
trzeba nauczyc sie przegrywac.
Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 490 Skąd: Italia
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 18:25
Na poczatek 8 miejsce. Calkiem niezle, ale cos czuje ,ze wygrana byla w zasiegu reki, a pierwsza trojka napewno
Sorki dla wszystkich na moje zagrania na FT (wiekszosc to masakryczne szczescie), ale to dlatego ze znowu nie mam neta w domu i gralem u kumpla w barze i nie chcialem juz przeginac, po tym jak ostatni klienci poszli o 23, a gra nie miala sie ku koncowi (a propos o ktorej skonczyliscie?). Dzieki temu chyba wiekszosc z finalowej osemki obdzielilem swoimi zetonami.
Aha ten fish pesca77 to ja
na moich stołach do pierwszej grupy zaliczali się gracze, którzy na tym forum mają po 500 postów i więcej co było dla mnie niezłym zaskoczeniem -> jak można tak grać z takim stażem, ale w sumie może pykali to sobie 4 fun, wtedy jestem w stanie zrozumieć.
Wiesz, ja nie mówię że Ci co mają mało postów to są donkami. Tych, których znam od dłuższego czasu i z którymi grałem nie raz grają swoje i wiem na co ich stać. Niektórzy grają ostro, niektórzy grają zachowawczo. Jednak jeśli dostaję AKs, robię bet 3xBB pre-flop i sprawdza mnie 5 innych graczy no to sory. Flop przynosi 56T i kolo wali all-ina, a drugi go sprawdza. Jeden ma 9To, drugi 78o i drugiem na river dochodzi strit. Czy z takimi rękami wchodzi się w takie podbicie? Być może, ale nie jeśli sprawdza Cię 5 innych osób.
Ostatni mój freeroll grałem kilka miesięcy temu. Przez ten czas grałem tylko MTT z BI lub cash i jakoś się nie przestawiłem na grę 4fun. Gdybym po podwojeniu zrobił sit-out, być może byłbym w TOP10. Takie czasy niestety, ale gdzieś Ci gracze muszą się szkolić tylko szkoda że nie robią tego we free gdzie gra 2000 osób.
Oooo kubusdagus gratulacje - czyli jednak mozna bylo z takim stackiem jak ja mialem wygrac turek - czyli niepotrzebnie wybralem sie na all iny z tym Asem mogłem jeszcze poczekać
Ale swoją drogą musiała Ci chyba karta iść na koniec bo stratę trochę miałeś dużą
_________________ CZŁOWIEK KTÓRY NIE ZMIERZA DO JAKIEGOŚ CELU, NIE OSIĄGNIE ŻADNEGO - A.France
5 miejsce to dobry początek.
Mogło być lepiej ale kolejny river mnie dobił.
Miałem AQs, mój przeciwnik (nie pamiętam kto ) TT.
Flop i turn to 2xA i już się cieszyłem gdy spadła T.
Niestety chyba następnego tura nie zagram, paskudne godziny pracy.
_________________ Dla żony na waciki,
Dla dzieci na nowe zabawki,
dla siebie ..???.
Ale swoją drogą musiała Ci chyba karta iść na koniec bo stratę trochę miałeś dużą
Ano na szczęśliwe rozdania nie narzekałem na koniec Szczególnie jedno gdy miałem K2 i na flopie x22. Ale później karta poszła i co chwila jakiś wysoki A i all-iny. Ostatnio straciłem serce do pokera on-line, więc uprościłem sprawę i zamiast rozgrywania zwykle gram all-in lub fold. Jak widać opłaciło się ;D
_________________ Nie jestem pro zawodnikiem, ale niekoniecznie gorszym od Ciebie. Szanuj moje opinie, bo mam prawo mieć własne zdanie.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 1175 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 06:34
Ja za takie rozdanka to ja dziękuję. Przede mną raise ja all-in z AK za mną call a następny jeszcze all-in.I moje AK vs KK vs QQ i w rozdaniu wygrały damy
Ja za takie rozdanka to ja dziękuję. Przede mną raise ja all-in z AK za mną call a następny jeszcze all-in.I moje AK vs KK vs QQ i w rozdaniu wygrały damy
Ja w tym rozdaniu miałem też AK, ale na czwartego się nie pchałem
_________________ Nie jestem pro zawodnikiem, ale niekoniecznie gorszym od Ciebie. Szanuj moje opinie, bo mam prawo mieć własne zdanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum