liczyles na gold river, czy na co?
calkowicie nie rozumiem jak mozna bylo w to wejsc...
zreszta nie rozumiem i jednego i drugiego, nie wiem w co wy graliscie
az kurna sciagne historie bomnie denerwujecie xD ... specjalnie manipuluje potem zeby oddsy zrobic odpowiednie dla mojego OESD a wy ze blefuje
callnal bys mnie w takiej sytuacji w turku z 10$ BI ... chodzi o samo podejscie do gry ... to byl call albo kogos komu gra zwisa albo liczy na swoj 3 outy do strita
snoopski ... i wlasnie przez takie easy call ... bo to free zazwyczaj odpadam bo ani nikt nie liczy w glowie czy mu sie oplaci ... a to sa furmowe gdzie chce podszlifowac swoje umiejetnosci ... zreszta whatever xD bede gral tak jak nalezy grac free tylko na Will Hill bede gral lepiej i tam was pojade ... a co do blefow ... jesli ktos gra madrze do daje pas i nie liczy na szczescie ... ja akurat gram na tyle szeroki zakres rak ze moge miec wszystko dlatego tym bardziej nie rozumiem
twoje zagranie tesz ni ebylo zbyt logiczne grajac taki bet za 510 total czy jakos tak, dales jasno do zrozumienia ze nie masz nic i chcesz wystraszyc przeciwnika przynajmniej ja bym to tak odebral,mowisz ze glupota bylo je zagranie i czy zagral by tak za 10$ moze by zagral a moze i nie , ale przychodzi mi namysl pytanie czy po jego zagraniu AI na stoliku cashowym gdzie sprawdzanie takiej sytuacji przychodzi owiele latwiej sprawdzil bys za np 200$? wczesnie wkladajac 200? Jezeli tak to z caego serca zycze ci milych snow
tam dalej jest dlaczego taki bet ... przez glupie przyciski pod spodem tam jest cos takiego jak 1/4 , 1/2 , i chyba pot albo 1/1 no i nacisnalem to 1/1 i call i tyle wyskoczylo jakbym wiedzial to bym wpisal 200 i nie byloby sprawy ... na stoliku cashowym nie gralbym w podbicie 4xBB z QToff moze czasem a czy bym callnal ... sytuacja wygladalby inaczej pewnie dal tylko call do jego bet'a na flopie turniej to inna rzeczywistosc i tu pozwalam sobie na sporo finezji xD
Dostaje QT .... call jeszcze jeden call Egz ... raise do 80 ... postanowilem sprobowac dalem call i ten drugi koles call flop JK6 2 diamenty ... dal bet za 80 pomyslalem ze chybil i nic nie ma ... no to raise o pule czyli 510 total i zostaje mi 410 ... a on all in ... no coz nie pozostalo mi nic innego jak call ... pokazal AQ off ... i teraz moje pytanie do Ciebe ... myslisz troche ... ?? A high sie utrzymalo ... Dostaje QT .... call jeszcze jeden call Egz ... raise do 80 ... postanowilem sprobowac dalem call i ten drugi koles call flop JK6 2 diamenty ... dal bet za 80 pomyslalem ze chybil i nic nie ma ... no to raise o pule czyli 510 total i zostaje mi 410 ... a on all in ... no coz nie pozostalo mi nic innego jak call ... pokazal AQ off ... i teraz moje pytanie do Ciebe ... myslisz troche ... ?? A high sie utrzymalo ...
Wchodzisz w raisa 4 BB, na jego bet dajesz prawie all ina i jeszcze masz pretensje że przegrałeś z gorszą ręką...troche żenada panie trzy kropku
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 29 Kwi 2008 Posty: 773 Skąd: wioska za Bydgoszczą
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 11:19
mxlambert napisał/a:
tam dalej jest dlaczego taki bet ... przez glupie przyciski pod spodem tam jest cos takiego jak 1/4 , 1/2 , i chyba pot albo 1/1 no i nacisnalem to 1/1 i call i tyle wyskoczylo jakbym wiedzial to bym wpisal 200 i nie byloby sprawy ... na stoliku cashowym nie gralbym w podbicie 4xBB z QToff moze czasem a czy bym callnal ... sytuacja wygladalby inaczej pewnie dal tylko call do jego bet'a na flopie turniej to inna rzeczywistosc i tu pozwalam sobie na sporo finezji xD
To w koncu manipulowales tumi oddsami czy nie Tak powaznie:
1. wszedles w rozdanie z QT
2. jakos nie chce mi sie wierzyc, ze przypadkowo wybrales wysokosc podbicia, po nacisnieciu jednego z przyciskow na dole pojawia sie kwota, jaka wlozysz, zwykly tribet rozwiazalby sprawe (nie bylbys az tak p-commited i nie mial problemow ze zrzuceniem reki w przypadku all-in przeciwnika) a tak "wmanipulowales sie" (kurde podoba mi sie to slowo, tym bardziej, ze paradoksalnie osiagnales efekt przeciwny od zamierzonego ) w rozdanie
3. tak czy siak nie rozumiem Twojego sprawdzenia, to nie jest cash game, nie ma rebuy i tak naprawde zimnego liczenia oddsow w sytuacjach all-in
spojrz na to rozdanie troche obiektywniej, nie oceniaj gry przeciwnika a ocen swoja, na pewno predzej czy pozniej dojdziesz do wniosku, ze rozegrales to fatalnie (jak na gracza z takim stazem i doswiadczeniem)
wiem podbilo sie jak sie podbilo xD mialo byc mniej by zostawic sobie ewentualna mozliwosc ucieczki ... xD ale wyskoczylo tyle wiec call a ze dawalo mi to oddsy ... tak wyszlo xD dobra beznadziejnie rozegralem i tyle dobra niewazne juz dzisiaj jest nowy dzien i dzisiaj wam pokaze xD i nie lubie grac na UNI i tyle xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum