Ja powiem tyle,ze turek był inny niż wszystkie.
Wygrywały układy słabsze po flopie,tyle riverów dających wygraną słabszemu układowi dawno nie widziałem w jednym turku.
A jeżeli chodzi o sam turek zająłem 2m. więc wiadomo mimo wszystko jestem zadowolony,ale od początku robiłem za ogon dopiero przy 15-16 graczach dostałem AA ,a potem też jakiś dobry układ i awansowałem na 3-5 miejsce i tak dotrzymałem prawie do końca.
Jak zostało 5 graczy mazak zagrał allina A5 call zrobił Mall2 z A4 i na turnie dostał 4.
Zostało nas 4 Griesson bez potrzeby przy całym widocznym flopie wszedł allin z parką A ale Mall2 oprócz parki A miał drugą parkę 7.Mieli oni ponad 12k czipsów gdy ja i Guninhosan po ok.4k.
Guninhosan przegrał też z lepszym układem z Mall2 ,a ja przegrałem gdy na turnie wpadł J ,a ja miałem parke T.
Podsumowując szczęście było dzisiaj z Mall2 i jemu grauluję zwycięstwa jak i pierwszej 5-ce turnieju.
NO fakt ten alin na flopie teraz stwierdzam że był zupełnie bez sensu mogłem nawet pomyśleć o tym że znając mała to sprawdzi mnie jak będzie miał K do koloru... Popsułem sobie turniej przez to zagranie bo myślę że byłbym wstanie go ograć bo tak naprawdę dla mnie nie grał turnieju tylko grał w bingo a że miał szczęście to wygrywał... Wcześniej zabrałem mu bardzo dużo żetonów i ostro spadł ale po chwili wygrał alina chłopak sprawdzał po prostu wszystko ze wszystkim... JA w sumie też ten turniej grałem w pewnych momentach po durnemu ale tylko dlatego że irytowała mnie postawa malla... I tak naprawdę chciałem pójść sobie spać ;p a tak na poważnie to nie miałem weny na turniej jednak udało się zgarnąc kilka większych potów a potem spokojna gra zaprowadziła mnie to 4 miejsca szkoda ze bubel...
_________________ Trzeba się nauczyć ponosić porażki. Nie można stworzyć nic nowego, jeżeli nie potrafi się akceptować pomyłek.
Zauważyłeś błąd bądź potrzebujesz pomocy? Napisz tutaj
Wiek: 22 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 154 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 22:36
Moim zdaniem takie turnieje powinny być dostępne dla Wszystkich użytkowników forum, ale z wpisowym, a nie w formie freerolla. Gdyby wpisowe wynosiło np. 5E nie zagrałaby spora część kamikaze i poziom byłby wyższy
Pozdrawiam
Hmm, ja nawet otwartym tekstem w czasie turnieju napisałem, że irytuje mnie ten gość Mall2, czy jak mu tam... ale cóż, daliśmy się ograć fartuchowi i miejmy tylko nadzieje, że w płatnych go już nie będzie, a jak będzie to już tak sobie nie pogra.
A to w jaki sposób odpadłem z tego turnieju będzie mnie jeszcze trochę prześladować:
KK vs AK vs AK i A na flopie...
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8496 Skąd: Saragossa
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 02:10
A ja wam powiem tak (szczególne Mlodemu20) - marudzicie. I co z tego, że tu było dużo dziwnej gry? To tylko 1 turniej z 6, w życiu nie uwierzę, że ktoś będzie miał fart przez 6 turniejów z rzędu.
A do tego - jeszcze finał, w którym na pewno zagra 5 osób mających pojęcie o pojęciu (skoro grały punkty na stołach cash).
Tak więc bez strachu - nagroda na pewno przypadnie dobremu graczowi.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Zaproszone osoby: 2
Wiek: 25 Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 510 Skąd: from heaven :)
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 09:08
też uważam że nie ma co narzekać na poziom turnieju (choć sam odpadłem coś ok 22 pozycji bo już nawet nie pamiętam ale muszę przyznać że był to mój pierwszy turniej od 3 tyg bo czas nie pozwala na grę ) gdyż w pokerze tak już jest że trzeba podejmować słuszne decyzje i wyczuć moment w którym taki kamikadze może odpaść... na pewno w przyszłym turnieju będzie ich mniej
_________________ "Najważniejsze to wchodzić w wygrane ręce"
+ jak w każdej grze i w pokerze potrzebne jest szczęście...
Moim zdaniem takie turnieje powinny być dostępne dla Wszystkich użytkowników forum
Bez urazy, ale jeśli masz na myśli dla każdego, to ludzie rejestrowaliby się na forum tylko po to, by grywać sobie w tak fajnych turniejach, które załatwia nam góra (naprawdę wielkie brawa!!) i cała idea forum by upadła. Tu już nawet nie chodzi o poziom, ale fakt: po unibecie można się spodziewać co chwilę strita lub koloru na river , ale o to, by swoją postawą zasłużyć na możliwość grania w tego typu akcjach i by w Warszawie forum reprezentowała osoba znana nam wszystkim i ceniona za swoją grę w poprzednich cyklach jak i w tym. I nie będę zadowolony jeżeli pojedzie tam jakiś maniak, co wygrywa runner runner lub samymi riverami, bo rzeczywistość gry live, go przerazi..."Nic mi nie dochodzi" będzie wtedy szlochał nad stolikiem. Ale zgadzam się z Glorym, że jest mało prawdopodobne, by taki ktoś wygrał ten cały cykl No ale teraz ten Mall2 ma na wpisowe do następnego, więc pewnie go zobaczymy za tydzień Gratuluję mu zwycięstwa, zobaczymy na co go naprawdę stać później Poszło mu lepiej od nas wszystkich ;p A ja odpadłem QQ na AK. Nie mi było dane wygrać ten turek ;]
_________________ Nie jestem pro zawodnikiem, ale niekoniecznie gorszym od Ciebie. Szanuj moje opinie, bo mam prawo mieć własne zdanie.
No ja was nie mogę. Każdy w mojej sytuacji, by grał to samo. Łatwo zauważyć, że karta mi szła, to korzystałem. Nie wchodziłem "na pałę". 44 zawsze jest lepsza na preflopie od KQ. Co z tego, że river 4, jak w między czasie nie było ani K ani Q ? Sprawdzanie all-inów z KK czy TT mają taki stack i taki fart, jest złym zagraniem ?? A7 suited też nie jest złą kartą na wejście w 4xBB. Przeczekanie w oczekiwaniu na all-ina, to też amatorskie zagranie ?
Moja taktyka na freerole jest prosta. Na początku szaleństwo, by pozbierać stack. Nie ma co grać tilt jak wygrywają tylko 3 osoby. Trzeba grać ostro i czasem liczyć na fart. Dużo blefowałem i jakoś się poważnie nie naciąłem. Nie wiem co ode Mnie chcecie.
Postaram się zagrać w następnym turku, jak tylko mi czas pozwoli, więc spotkamy się ponownie i zobaczymy co z tego wyniknie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum