Dlaczego portal powstał? Po zakończeniu współpracy z roundersami co jakiś czas pojawiały się komentarze, że własny serwis by się nam przydał. Po pierwsze - by stworzyć nowe miejsce dla roomow z którymi współpracujemy i pozyskiwać jeszcze bardziej atrakcyjne ligi. Po drugie - by mógł być przedłużeniem pokerkings, czyli miejscem w którym będziemy promować naszych użytkowników. I w reszcie po trzecie - bo na forum jest pełno osób które pisać lubią i potrafią.
Nie będzie to portal taki jak inne, nie zamierzamy iść standardową drogą. To ma być przede wszystkim nasz portal, czyli jego rozbudowa ma nam sprawiać radochę. To Pokerkingowie będą się na portalu lansować . I będzie on w dużej mierze żył tym czym żyje forum.
Dwie kwestie na pewno jesteśmy w stanie dobrze realizować - misję szkoleniową (mamy przecież kilku ekspertów z prawdziwego zdarzenia) i misję sprawozdawczą. Bo za punkt honoru stawiamy sobie relację live z gry Pokerkingów, tak by całe forum mogło żyć ich zmaganiami.
Zapraszam do pierwszych komentarzy i ocen. A wszystkich utalentowanych i kreatywnych - również do współpracy. Jeśli chcecie gdzieś zabłysnąć swoją wiedzą - to teraz jest na to dobry moment.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Lis 2008 Posty: 479 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 08:53
Tak po oglądnięciu 'na szybko'. Zakładka rakeback przenosi na 'pokerowe myśli' zamiast do właściwej podstrony. Te kolorki... czy nie lepiej by było zrobić też zielone nawiązując do forum, a nie takie smutasy szare? Czy jest jakiś plan na pozycjonowanie tego portalu czy ma być on stricte dla nas i nie zależy na dużej oglądalności?
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Lip 2007 Posty: 176 Skąd: Old Trafford
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 09:18
jon124 napisał/a:
Tak po oglądnięciu 'na szybko'. Zakładka rakeback przenosi na 'pokerowe myśli' zamiast do właściwej podstrony. Te kolorki... czy nie lepiej by było zrobić też zielone nawiązując do forum, a nie takie smutasy szare? Czy jest jakiś plan na pozycjonowanie tego portalu czy ma być on stricte dla nas i nie zależy na dużej oglądalności?
Może pozwolę sobie odpowiedzieć:
jon124 napisał/a:
Zakładka rakeback przenosi na 'pokerowe myśli' zamiast do właściwej podstrony
Odnośnik 'Rakeback' jest aktualnie blank. Nigdzie nie przenosi - otwiera taką samą stronę. Widocznie autorzy jeszcze nie rozplanowali oferty RB
jon124 napisał/a:
Te kolorki... czy nie lepiej by było zrobić też zielone nawiązując do forum, a nie takie smutasy szare?
No jakaś racja tu jest - coś żywszego by się przydało, niekoniecznie pod wzór forum
jon124 napisał/a:
Czy jest jakiś plan na pozycjonowanie tego portalu czy ma być on stricte dla nas i nie zależy na dużej oglądalności?
Domena jako tako istnieje już od 2006r, ale z tego co zauważyłem jest dobrze wypozycjonowana dla fraz jak np. 'pozycje pokerowe, strategia pokerowa, analiza poker, pokerowe promocje'
Plany są bardzo duże, więc będzie i duża oglądalność
_________________ Nie musicie nas szanować - wystarczy, że się nas boicie.. MUFC
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 149 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 10:05
Świetna sprawa, jestem dumny mogąc być częścią tej społeczności.
Odnośnie strony. Zgadzam się że kolory są smutne. Osobiście nie podoba mi się logo strony. O ile w przypadku forum ma to mniejsze znaczenie (poza tym forumowe logo z zielonym całkiem fajnie się komponuje) o tyle w przypadku takiego portalu może być całkiem istotne. Dalej: mam wrażenie że na stronie panuje bałagan - te banery które atakują od samej góry, ze środka, z boku, wprowadzają duża chaosu. Myślę że trzeba pomyśleć nad mniej "agresywnym" rozmieszczeniem tych bannerów.
Czy Wahi i Masaker będą pisywać na portalu?
_________________ Gość, zapraszam Cię na mój BLOG!
Ekstra że powstał portal bo odkąd tu jestem (niedługo ale jednak) brakowało mi właśnie takiego czegoś. Teraz duże fora/społeczności zaczynają właśnie od portal+forum.
Przyciągnie to nowe osoby.
Wg mnie kolory nie powinny być "żywe" tylko właśnie stonowane.
Szare, czarne - ogólnie ciemne. Wyglądają wtedy bardzo elegancko, fajnie się czyta przy pokerze nocnym (w dzień też nie przeszkadzają), nie męczą oczu i portal nie wygląda jak choinka tylko poważniej.
Jeszcze zaproponowałbym "auto-dopasowywanie" do rozdzielczości użytkownika. Jeśli wasz skrypt obsługuje taką funkcję, jeśli nie to może da się poszukać dodatku lub ktoś coś napisze. U mnie jest strasznie wąsko
Glory, świetnie, że jest portal
Planujecie wprowadzić komentarze i rejestracje użytkowników do portalu?
wiciu-ck, teraz się już z tego nie korzysta. Teraz 99% stron ma stałą szerokość. 995px w przypadku tej strony to bardzo dobra szerokość. Przy większej teksty, by się rozjeżdżały i ogólnie mniej praktyczne to jest. A tak osoby korzystające z rozdzielczości 1024, czy 1920 (jak ja) to widzi portal tak samo. Sam jak tworzę strony to korzystam zazwyczaj ze stałej szerokości 900 lub 1000px.
No może, rozumiem ale jednak za wąsko mi to wygląda
Chyba jest dostosowane do rozdziałki 800, trzeba by sprawdzić w statystykach jakie "rozdzielczości" korzystają ze strony i dać najpopularniejszą.
A co do rejestracji to powinna być zintegrowana z forum, jak już jest ktoś na forum to i na portalu oraz odwrotnie.
Jeszcze całego portalu nie przejrzałem ale wydaję się być ciekawym . W ramach wolnego czasu przejrze cały. To dobrze że społeczność forum będzie mogła się coraz bardziej rozwijać
Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 30 Sie 2010 Posty: 249 Skąd: Bochnia
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 16:33
Genialna inicjatywa zachecajaca forumowiczow i nie tylko do wiekszego zaangażowania się w życie Forum i Serwisu oraz zwiazanei sie z nim na zawsze (przynajmniej w moim wypadku tak bedzie
Wiadomo serwis trzeba jeszcze troche dopracowac, artykułów podopisywac, ale jak powstał serwi YouTube to nie bylo na mim odrazu kilkudziesieciu milionow filmikow
PS: a co sadzicie o dziale Video tutoriale ? bardziej zawansowani urzytkownicy naszego forum mogli by dodawac jakies filmy z seasion review, badz inne szkoleniowe materialy np hu czy cos
_________________ Jasne światło, koniec strachu, blask kiężyca lśni na dachuStephen King "TO"
Ostatnio zmieniony przez FarseerPL Wto Mar 01, 2011 16:39, w całości zmieniany 1 raz
Szkoda, że nie planujecie komentarzy bo jednak jak jest info o czymś to ciężko za każdym razem zakładać o tym temat na forum i pytać itp bo zrobi się śmietnik mały...
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 11 razy Wiek: 25 Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 800 Skąd: Węgorzewo/Gdańsk
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 19:21
No wow. Myślałem, że trochę dłużej to potrwa. Chociaż pewnie prace nad projektem już trochę trwały.. Nie miałem czasu jeszcze dobrze tego przejrzeć. Zapewne jutro dopiero przeczytam co tam się kryje:)
Niestety muszę się zgodzić z poprzednikiem/poprzednikami ciemnozielony kolor zamiast niebieskiego w tytułach i menu byłby lepszy, ale tak jak Glory napisał, każdemu się inne kolory podobają.
Jedno jest pewne, to będzie mój pierwszy portal pokerowy, który będę regularnie odwiedzał. Mam nadzieję, że może kiedyś i ja przyłożę się do jego rozwoju.
Super sprawa. Właśnie taki portalik na bazie forum był potrzebny. Wszelkie news'y w jednym miejscu I zawsze to portal przyciąga sporą ilość ludzi, nie każdy potrafi się odnaleźć na forum. Gratulacje dla ekipy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum